Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 conserve conserva | Naut Naut | ||
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | ||
2 - 3 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
125 g g | Bacon cubulete Bacon cubulete | ||
1 bucati bucata | Cartofi Cartof | ||
1 linguri lingura | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | ||
Sare
Sare (dupa gust) | |||
Piper
Piper (dupa gust) | |||
1 lingurite lingurita | Busuioc Busuioc | ||
2 bucati bucata | Foi de dafin Foaie de dafin | ||
1 l l | Supa de legume
Supa de legume (sau apa) | ||
100 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCrema de naut
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai pregatim ingredientele: taiem ceapa foarte fin, trecem usturoiul prin presa sau il dam pe razatoare. Scurgem nautul din conserva si il spalam foarte bine sub jet de apa rece. Curatam cartoful si il taiem in cubulete mici.
Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline. Calim ceapa si usturoiul 1-2 minute, la foc mediu. Adaugam baconul, cartoful, sare, piper, oregano. Calim alte 2 minute.
Punem nautul, foile de dafin, turnam supa. Lasam totul sa fiarba, cu capac, 20 minute sau pana cartofii sunt fierti.
Adaugam smantana dulce, amestecam.
Inainte de a da supa prin blender, scoatem cateva boabe de naut pentru decor. Dam supa printr-un blender de mare viteza, pana obtinem o crema. Potrivim la gust de are si piper.
Servim crema de naut alaturi de crutoane si stropita cu putin ulei de masline. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.