meriți să fii surprins
Crema de naut

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Pentru varianta de post, omiteti baconul si smantana dulce.

Ingrediente

2 conserve conserva Naut Naut
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
2 - 3 catei catel Usturoi Usturoi
125 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
1 bucati bucata Cartofi Cartof
1 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
Sare Sare
(dupa gust)
Piper Piper
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Busuioc Busuioc
2 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
1 l l Supa de legume Supa de legume
(sau apa)
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit

Crema de naut

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(285)

Mod de preparare

Mai intai pregatim ingredientele: taiem ceapa foarte fin, trecem usturoiul prin presa sau il dam pe razatoare. Scurgem nautul din conserva si il spalam foarte bine sub jet de apa rece. Curatam cartoful si il taiem in cubulete mici.

Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline. Calim ceapa si usturoiul 1-2 minute, la foc mediu. Adaugam baconul, cartoful, sare, piper, oregano. Calim alte 2 minute.

Punem nautul, foile de dafin, turnam supa. Lasam totul sa fiarba, cu capac, 20 minute sau pana cartofii sunt fierti.

Adaugam smantana dulce, amestecam.

Inainte de a da supa prin blender, scoatem cateva boabe de naut pentru decor. Dam supa printr-un blender de mare viteza, pana obtinem o crema. Potrivim la gust de are si piper.

Servim crema de naut alaturi de crutoane si stropita cu putin ulei de masline. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.