meriți să fii surprins
Supa crema de linte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Paine Paine
Ulei Ulei
Usturoi granulat Usturoi granulat
Sare Sare
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
2 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
2 bucati bucata Morcovi Morcov
1 felii felie Telina Telina
1 fire fir Telina apio Telina apio
200 g g Linte Linte
2 bucati bucata Cartofi Cartof
(mici)
1,5 l l Apa Apa
250 g g Rosii pasate Rosii pasate
1 lingurite lingurita Usturoi granulat Usturoi granulat
Piper Piper
Chilli fulgi Chilli fulgi

Supa crema de linte

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(288)

Mod de preparare

Pasul 1

Taie feliile de paine cubulete si pune-le intr-un bol. Adauga ulei, piper si usturoi granulat. La final, adauga si sare.

Amesteca bine cu o spatula si apoi pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 10-15 minute.

Pasul 2

Pune intr-un vas ulei si ceapa tocata marunt. Lasa 1 minut pana se inmoaie si adauga ardeii taiati fasii subtiri.

Mai lasa 1 minut si adauga si morcovii taiati rondele, felia de telina taiata cubulete, tija de telina apio taiata bucati.

Amesteca, mai lasa 1 minut si adauga lintea, cartofii taiati cubulete si apa. Amesteca si apoi adauga sare si lasa sa fiarba timp de 30 minute.

Dupa cele 30 de minute, cand cartofii sunt fierti, adauga rosiile pasate, usturoiul, piperul si fulgii de chillii.

Amesteca, opreste focul si cu ajutorul unui belnder vertical, blenduieste, obtinand astfel supa crema de linte.

Serveste supa crema de linte calda, asezonata cu menta proaspata si cu cateva crutoane din paine.

Daca vrei, poti presara si cateva picaturi de zeama de lamaie. Pofta buna!

1 oferte

ȚelinăȚelină
Țelină
05.12 - 11.12
-20%
4,99
3,99Lei
Supa crema de linte
45 min

Supa crema de linte

Ingrediente

Paine
Ulei
Usturoi granulat
Sare
Ceapa
1 bucata
Ardei gras rosu
2 bucata
Morcov
2 bucata
Telina
1 felie
Telina apio
1 fir
Linte
200 g
Cartof (mici)
2 bucata
Apa
1.5 l
Rosii pasate
250 g
Usturoi granulat
1 lingurita
Piper
Chilli fulgi
Supa crema de linte
15 min

Pasul 1

Crutoane din paine

Taie feliile de paine cubulete si pune-le intr-un bol. Adauga ulei, piper si usturoi granulat. La final, adauga si sare.

Amesteca bine cu o spatula si apoi pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 10-15 minute.

Paine
Ulei
Usturoi granulat
Sare
Supa crema de linte
30 min

Pasul 2

Supa crema de linte

Pune intr-un vas ulei si ceapa tocata marunt. Lasa 1 minut pana se inmoaie si adauga ardeii taiati fasii subtiri.

Mai lasa 1 minut si adauga si morcovii taiati rondele, felia de telina taiata cubulete, tija de telina apio taiata bucati.

Amesteca, mai lasa 1 minut si adauga lintea, cartofii taiati cubulete si apa. Amesteca si apoi adauga sare si lasa sa fiarba timp de 30 minute.

Dupa cele 30 de minute, cand cartofii sunt fierti, adauga rosiile pasate, usturoiul, piperul si fulgii de chillii.

Amesteca, opreste focul si cu ajutorul unui belnder vertical, blenduieste, obtinand astfel supa crema de linte.

Serveste supa crema de linte calda, asezonata cu menta proaspata si cu cateva crutoane din paine.

Daca vrei, poti presara si cateva picaturi de zeama de lamaie. Pofta buna!

Ulei
Ceapa: 1 bucata
Ardei gras rosu: 2 bucata
Morcov: 2 bucata
Telina: 1 felie
Telina apio: 1 fir
Linte: 200 g
Cartof (mici): 2 bucata
Apa: 1.5 l
Sare
Rosii pasate: 250 g
Usturoi granulat: 1 lingurita
Piper
Chilli fulgi
Supa crema de linte

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2