Supa crema de linte

Supa crema de linte
DificultateMedie
Timp de gatire45 min

Mod de preparare

    Pasul 1

    Taie feliile de paine cubulete si pune-le intr-un bol. Adauga ulei, piper si usturoi granulat. La final, adauga si sare.

    Amesteca bine cu o spatula si apoi pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

    Da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 10-15 minute.

    Pasul 2

    Pune intr-un vas ulei si ceapa tocata marunt. Lasa 1 minut pana se inmoaie si adauga ardeii taiati fasii subtiri.

    Mai lasa 1 minut si adauga si morcovii taiati rondele, felia de telina taiata cubulete, tija de telina apio taiata bucati.

    Amesteca, mai lasa 1 minut si adauga lintea, cartofii taiati cubulete si apa. Amesteca si apoi adauga sare si lasa sa fiarba timp de 30 minute.

    Dupa cele 30 de minute, cand cartofii sunt fierti, adauga rosiile pasate, usturoiul, piperul si fulgii de chillii.

    Amesteca, opreste focul si cu ajutorul unui belnder vertical, blenduieste, obtinand astfel supa crema de linte.

    Serveste supa crema de linte calda, asezonata cu menta proaspata si cu cateva crutoane din paine.

    Daca vrei, poti presara si cateva picaturi de zeama de lamaie. Pofta buna!