
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 l l | Apa Apa | ||
15 g g | Frunze de mate Frunze de mate |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCeai Mate
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Prepararea traditionala a ceaiului mate presupune folosirea calabazei (cana specifica sud-americana ce se realizeaza dintr-o tigva golita).
Umpleti calabaza cu o treime frunze de ceai mate si turnati usor peste apa clocotita. Lasati la infuzat pentru 5 - 10 minute, in functie de intensitatea dorita, apoi turnati ceaiul intr-un ceainic sau intr-o sticla.
Daca nu aveti o calabaza puneti frunzele de mate intr-un pliculet de ceai de unica folosinta si turnati peste 1 litru de apa clocotita. Ceaiul mate nu se amaraste, deci se poate turna apa peste el de mai multe ori.
Mate contine cofeina, tanini si vitaminele A, B1, B2 si C. Actioneaza ca stimulent datorita cofeinei.