meriți să fii surprins
Ceai Mate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 l l Apa Apa
15 g g Frunze de mate Frunze de mate

Ceai Mate

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(1)

Mod de preparare

Prepararea traditionala a ceaiului mate presupune folosirea calabazei (cana specifica sud-americana ce se realizeaza dintr-o tigva golita).

Umpleti calabaza cu o treime frunze de ceai mate si turnati usor peste apa clocotita. Lasati la infuzat pentru 5 - 10 minute, in functie de intensitatea dorita, apoi turnati ceaiul intr-un ceainic sau intr-o sticla.

Daca nu aveti o calabaza puneti frunzele de mate intr-un pliculet de ceai de unica folosinta si turnati peste 1 litru de apa clocotita. Ceaiul mate nu se amaraste, deci se poate turna apa peste el de mai multe ori.

Mate contine cofeina, tanini si vitaminele A, B1, B2 si C. Actioneaza ca stimulent datorita cofeinei.