
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
100 g g | Piure de dovleac Piure de dovleac | |
250 ml ml | Lapte Lapte | |
200 ml ml | Cafea Cafea | |
1 linguri lingura | Baton scortisoara Baton scortisoara | |
2 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
2 linguri lingura | Sirop de artar Sirop de artar | |
Frisca
Frisca (decor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCafea cu dovleac copt
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Modul de preparare este foarte simplu si rapid: punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem o bautura omogena, cremoasa. Ajustam gustul in functie de cat de dulce ne dorim sau fie sau cat de aromata. Siropul de artar da o aroma aparte bauturii, dar puteti folosi si miere daca doriti. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: Cafea cu dovleac copt este o reteta foarte simplu de preparat, trebuie doar sa ai mereu la indemana piure de dovleac sau cubulete de dovleac copt. Alegem un dovleac potrivit de marime, il taiem in jumatate, indepartam semintele si il coacem in cuptor, la temperatura potrivita pana furculita intra usor in dovleac. Indepartam coaja, dam miezul copt prin bleder si il punem intr-o caserola inchisa ermetic. Dovleacul sta la frigider 4-5 zile, deci il ai mereu la indemana pentru retete de toamna.
Poti folosi cafea si lapte fierbinte, dar si cafea si lapte rece, daca iti place ice-coffee. La capitolul lapte, poti folosi lapte de vaca sau orice varianta de lapte vegetal pe care o preferi: de soia, orez, migdale, alune etc. In functie de consistenta pe care o doresti pentru bautura ta, poti adauga mai mult sau mai putin dovleac copt sau lapte.