
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Aluat
Aluat (foietaj ) | |
400 g g | Pulpe de pui Pulpa de pui | |
600 g g | Ciuperci Ciuperci | |
200 g g | Unt Unt | |
150 ml ml | Smantana 20% Smantana 20% | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
50 g g | Usturoi Usturoi | |
Patrunjel
Patrunjel (dupa gust ) | ||
100 g g | Parmezan ras Parmezan ras | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
100 ml ml | Vin de masa
Vin de masa (alb) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVol au vent umplut cu pui si ciuperci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pulpele de pui le taiem cuburi mici. Tocam marunt usturoiul si ceapa. Curatam ciupercile si le taiem in lamele subtiri. Intr-o tigaie incinsa topim 50 g de unt si calim usturoiul si ceapa. Adaugam puiul taiat, amestecam si turnam vinul alb. Lasam sa se evapore alcoolul si punem in tigaie ciupercile taiate. Dupa ce ciupercile sunt aproape gatite adaugam smantana si lasam sa se reduca cel putin 20% din cantitate.
Pentru vol au vent avem nevoie de 2 forme rotunde de marimi diferite. O forma mai mare si o forma pana la jumatate mai mica. Intindem aluatul de foitaj si taiem cu forma mare un numar par de discuri. Pentru fiecare bucata de vol au vent avem nevoie de cate 2 dischete de aluat. Pe jumatate din dischetele obtinute pensulam ou batut si le taiem din nou cu forma mai mica. Vom obtine astfel 3 piese: o discheta mare, o discheta mica si o curelusa. Asezam curelusa de aluat peste discheta mare, pe partea pensulata, astfel incat sa se lipeasca.
Vom avea deci un numar par de capace (discheta mica) si acelasi numar de cosulete (discheta mare cu marginea numita ,,curelusa”). Punem formele de foitaj obtinute anterior la congelator pentru o ora, iar apoi coacem la cuptorul incins la 200 grade C sau la foc mare pana se rumeneste. Umplem cosuletele obtinute cu soteul de pui peste care punem parmezanul ras, unt si patrunjel tocat marunt. Dam la gratinat si acoperim cu capacul de foitaj.
Preparatul pare complicat, dar este foarte gustos si de efect. Pofta buna!