meriți să fii surprins
Vinete si dovlecei gratinati

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Vinete Vanata
500 g g Dovlecei Dovlecel
80 g g Ceapa Ceapa
25 g g Usturoi Usturoi
80 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
2 linguri lingura Smantana 20% Smantana 20%
10 g g Cimbru Cimbru
120 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
200 g g Cascaval Gouda Cascaval Gouda

Vinete si dovlecei gratinati

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(49)

Mod de preparare

Dovleceii si vinetele se taie felii mai groase, de aceeasi dimensiune. Feliile de vinete se sareaza si se lasa la scurs, apoi se ung cu ulei de masline si se prajesc in tigaia gratar. La randul lor, feliile de dovlecei se prajesc in tigaia gratar cu ulei de masline.

Se toaca marunt usturoiul si ceapa se taie rondele, se calesc intr-un vas care poate fi pus si la cuptor. Imediat ce usturoiul si ceapa sunt gata, se asaza feliile de vinete si dovlecei, alternativ, unele peste altele, iar intre ele se pun ceapa si usturoiul.

Smantana se amesteca impreuna cu cimbrul, Grana Padano rasa si Gouda rasa, apoi se toarna compozitia peste legume si se lasa la gratinat in cuptorul incins la 180ᵒC timp de 25 de minute.

Se serveste fierbinte, ca atare sau ca garnitura. Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei