meriți să fii surprins
Varza de Bruxelles cu bacon si usturoi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
670 g g Varza Bruxelles Varza Bruxelles
6 catei catel Usturoi Usturoi
170 ml ml Supa de pui Supa de pui
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
6 felii felie Bacon cubulete Bacon cubulete

Varza de Bruxelles cu bacon si usturoi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(1)

Mod de preparare

1. Se incinge o tigaie mare antiaderenta la foc mediu. Se adauga baconul si se soteaza timp de cca. 5 minute, pana se rumeneste. Se ia tigaia de pe foc si se scoate baconul, pastrand cca. o lingura din sosul rezultat in tigaie (restul se inlatura).

2. Se pune din nou tigaia pe foc mediu si se adauga baconul, ceapa si varza de Bruxelles; se soteaza 4 minute apoi se adauga usturoiul si se prajeste inca 4 minute, pana ce devine maroniu, amestecand des. Se adauga supa de pui si se aduce totul la punctul de fierbere. Se lasa la fiert 2 minute sau pana cand marea parte a supei se evapora si varza devine frageda, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se asezoneaza cu sare si piper.