meriți să fii surprins
Trufe din cozonac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
In luna decembrie, toate tipurile de cozonac, de la cel clasic facut de mama si pana la Pandoro sau Panettone, sunt vedetele sezonului. Dar hei, uneori, clasica vorba “mai pot si cozonac” nu este valabila si raman mereu cateva felii de cozonac. Asa ca, prin reteta de trufe din cozonac, il refolosim pentru aceste delicii!

Ingrediente

400 g g Cozonac Cozonac
(pandoro)
50 - 70 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
60 ml ml Cafea Cafea
(sau cacao cu lapte)
Cacao Cacao
Fistic Fistic
Miez de nuca Miez de nuca
Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos
Migdale Migdale

Trufe din cozonac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(17)

Mod de preparare

Pasul 1

Rupe cozonacul pandoro in bucati potrivite.

Pune in blender toate ingredientele, amesteca la viteza medie, pana obti o pasta.

In functie de nevoie, mai adauga ricotta sau pandoro.

Pas 1 - Trufe din cozonac

Pasul 2

Cu mainile usor umede, modeleaza bilute de marimea unei nuci. Da-le prin cacao, fistic tocat marunt, nuca macinata sau nuca de cocos.

In mijlocul fiecarei trufe de cozonac, poti pune un miez de nuca sau o migdala.

Pas 2 - Trufe din cozonac

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete!

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Cel mai indicat este sa folosesti un cozonac simplu sau cu cacao. Daca folosesti un cozonac cu crema, adauga mai putina ricotta. Turfele de cozonac se pastreaza la frigider, in caserola inchisa ermetic, pana la o saptamana.

Trufe din cozonac
30 min

Trufe din cozonac

Ingrediente

Cozonac (pandoro)
400 g
Branza Ricotta
50 - 70 g
Cafea (sau cacao cu lapte)
60 ml
Cacao
Fistic
Miez de nuca
Fulgi de nuca de cocos
Migdale
Pas 1 - Trufe din cozonac
15 min

Pasul 1

Pas 1 - Trufe din cozonac

Rupe cozonacul pandoro in bucati potrivite.

Pune in blender toate ingredientele, amesteca la viteza medie, pana obti o pasta.

In functie de nevoie, mai adauga ricotta sau pandoro.

Cozonac (pandoro): 400 g
Branza Ricotta: 50 - 70 g
Cafea (sau cacao cu lapte): 60 ml
Pas 2 - Trufe din cozonac
15 min

Pasul 2

Pas 2 - Trufe din cozonac

Cu mainile usor umede, modeleaza bilute de marimea unei nuci. Da-le prin cacao, fistic tocat marunt, nuca macinata sau nuca de cocos.

In mijlocul fiecarei trufe de cozonac, poti pune un miez de nuca sau o migdala.

Cacao
Fistic
Miez de nuca
Fulgi de nuca de cocos
Migdale
Trufe din cozonac

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2