meriți să fii surprins
Trio de legume la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

800 g g Cartofi albi Cartofi albi
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
500 g g Rosii Rosie
350 g g Zucchini Zucchini
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
100 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
200 g g Frisca Frisca
2 bucati bucata Oua Ou
2 catei catel Usturoi Usturoi
200 g g Branza Emmentaler Branza Emmentaler

Trio de legume la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(8)

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in felii de cca. 1 cm si se fierb in apa sarata timp de 10-12 minute. Se lasa la scurs. Se spala rosiile si zucchini si se feliaza. Intr-un vas de ceramica bine uns cu ulei, se asaza alternativ feliile de cartofi cu celelalte legume, condimentându-se cu sare si piper. Se incorporeaza frisca, laptele, ouale, sarea si piperul.

Usturoiul se curata, se zdrobeste, se adauga in amestec, alaturi de jumatate din Emmentalerul ras si se toarna totul deasupra legumelor. Restul de Emmentaler se distribuie uniform pe preparat, care se pune la copt in cuptorul preincalzit, timp de 40-45 minute, pana devine rumen. Buon appetito!