meriți să fii surprins
Tort cu nuci si cafea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

75 g g Nuca Nuca
125 g g Zahar pudra Zahar pudra
10 g g Margarina Margarina
20 g g Praf de copt Praf de copt
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
200 g g Zahar brun Zahar brun
30 g g Cafea macinata Cafea macinata
300 g g Branza de vaca Branza de vaca
5 g g Sare iodata fina Sare iodata fina
4 bucati bucata Oua Ou
200 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui

Tort cu nuci si cafea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(4)

Mod de preparare

Pentru blat: Fierbeti o cafea espresso tare din care lasati 150 ml sa se raceasca. Tocati mai mare nucile. Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zahar, ulei si 100 ml din espresso. Cerneti faina, praful de copt si 1 praf de sare si incorporati in primul amestec. Bateti albusurile pana formeaza o spuma tare, adaugati un praf de sare si adaugati-l in aluat, in 3 portii. La ultima serie de albusuri spuma adaugati si nucile tocate.

Puneti aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt (22 cm) si lasati-o la copt in cuptorul preincins la 170 grade C pentru aproximativ 50 minute. Stingeti cuptorul, lasati blatul de tort inca 5 - 10 minute in cuptor, apoi scoateti-l pe un gratar de bucatarie. Lasati-l 5 minute sa se raceasca, apoi rasturnati blatul din forma si desprindeti cu atentie hartia. Lasati sa se raceasca complet, apoi taiati in 2 straturi.

Pentru crema: Amestecati branza cu 2 - 3 linguri de espresso cu o spatula pentru aluat. Cerneti deasupra 25 g zahar pudra si amestecati. Puneti crema pe partea inferioara a blatului, asezati deasupra partea superioara a blatului.Cerneti restul de zahar pudra si amestecati cu cele 2 - 3 linguri de espresso ramase pana obtineti o glazura inchisa la culoare. Turnati glazura pe partea superioara a blatului si ornati cu jumatati de nuca si lasati sa se usuce.