
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu nuci si cafea
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru blat: Fierbeti o cafea espresso tare din care lasati 150 ml sa se raceasca. Tocati mai mare nucile. Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zahar, ulei si 100 ml din espresso. Cerneti faina, praful de copt si 1 praf de sare si incorporati in primul amestec. Bateti albusurile pana formeaza o spuma tare, adaugati un praf de sare si adaugati-l in aluat, in 3 portii. La ultima serie de albusuri spuma adaugati si nucile tocate.
Puneti aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt (22 cm) si lasati-o la copt in cuptorul preincins la 170 grade C pentru aproximativ 50 minute. Stingeti cuptorul, lasati blatul de tort inca 5 - 10 minute in cuptor, apoi scoateti-l pe un gratar de bucatarie. Lasati-l 5 minute sa se raceasca, apoi rasturnati blatul din forma si desprindeti cu atentie hartia. Lasati sa se raceasca complet, apoi taiati in 2 straturi.
Pentru crema: Amestecati branza cu 2 - 3 linguri de espresso cu o spatula pentru aluat. Cerneti deasupra 25 g zahar pudra si amestecati. Puneti crema pe partea inferioara a blatului, asezati deasupra partea superioara a blatului.Cerneti restul de zahar pudra si amestecati cu cele 2 - 3 linguri de espresso ramase pana obtineti o glazura inchisa la culoare. Turnati glazura pe partea superioara a blatului si ornati cu jumatati de nuca si lasati sa se usuce.