
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu crema de dovleac si ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Spala dovleacul, taie-l in doua, curata-l de seminte si pune-l intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 50-60 minute. Apoi scoate-l, lasa-l putin la racit si paseaza-l cu furculita, indepartand coaja, evident.
Pasul 2
Pregateste 2 tavi de tort cu inel, cu diametrul de 18 cm. Tapeteaza-le cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 170°C.
Intr-un bol, pune faina cernuta, cacao, zaharul vanilinat, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si amesteca bine.
Intr-un alt bol pune untul (care este la temperatura camerei), zaharul si mixeaza. Adauga cele 3 oua si mixeaza din nou. Adauga galbenusul si mixeaza, apoi piureul de dovleac si incorporeaza-l cu mixerul si la urma adauga sana. Incorporeaz-o si pe ea cu o spatula. Peste acest amestec, adauga amestecul de ingrediente uscate (faina, cacao, zahar vanilinat, bicarbonatul de sodiu si praful de copt).
Distribuie compozitia in cele 2 tavi, in mod egal si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-au copt, scoate blaturile, lasa-le sa se raceasca si apoi taie-le in 3 parti.
Pasul 3
Pune intr-un vas apa, zaharul vanilinat si zaharul.
Lasa sa fiarba pana da intr-un clocot si se topeste zaharul si apoi lasa-l la racit.
Pasul 4
Intr-un bol, combina mascarpone cu smantana pentru frisca si zaharul pudra si mixeaza.
Adauga piureul de dovleac si mixeaza din nou.
Pasul 5
Da smantana pentru frisca in clocot. Adauga ciocolata si omogenizeaza.
Lasa la racit 10 minute inainte de a turna pe tort.
Pasul 6
Aseaza primul strat de blat. Insiropeaza. Pune primul strat de crema, intinde uniform. Repeta pentru urmatoarele straturi.
Crema ramasa se foloseste pentru a imbraca tortul. Pastreaza 2 linguri de crema pentru decor.
Lasa-l la rece inainte de a turna ganache-ul. Orneaza-l dupa preferinte.
Pofta buna!