meriți să fii surprins
Tort cu crema de dovleac si ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Dovleac Dovleac
(placintar)
190 g g Faina Faina
62 g g Cacao Cacao
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
3 g g Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
15 g g Praf de copt Praf de copt
85 g g Unt Unt
(temperatura camerei)
125 g g Zahar Zahar
3 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
115 g g Piure de dovleac Piure de dovleac
250 ml ml Sana Sana
100 ml ml Apa Apa
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
20 g g Zahar Zahar
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
100 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
70 g g Zahar pudra Zahar pudra
225 g g Piure de dovleac Piure de dovleac
160 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
120 g g Ciocolata Ciocolata
Scortisoara Scortisoara

Tort cu crema de dovleac si ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(54)

Mod de preparare

Pasul 1

Spala dovleacul, taie-l in doua, curata-l de seminte si pune-l intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 50-60 minute. Apoi scoate-l, lasa-l putin la racit si paseaza-l cu furculita, indepartand coaja, evident.

Pasul 2

Pregateste 2 tavi de tort cu inel, cu diametrul de 18 cm. Tapeteaza-le cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 170°C.

Intr-un bol, pune  faina cernuta, cacao, zaharul vanilinat, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si amesteca bine.

Intr-un alt bol pune untul (care este la temperatura camerei), zaharul si mixeaza.  Adauga cele 3 oua si mixeaza din nou. Adauga galbenusul si mixeaza, apoi piureul de dovleac si incorporeaza-l cu mixerul si la urma adauga sana. Incorporeaz-o si pe ea cu o spatula. Peste acest amestec, adauga amestecul de ingrediente uscate (faina, cacao, zahar vanilinat, bicarbonatul de sodiu si praful de copt).

Distribuie compozitia in cele 2 tavi, in mod egal si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-au copt, scoate blaturile, lasa-le sa se raceasca si apoi taie-le in 3 parti.

Pasul 3

Pune intr-un vas apa, zaharul vanilinat si zaharul.

Lasa sa fiarba pana da intr-un clocot si se topeste zaharul si apoi lasa-l la racit.

Pasul 4

Intr-un bol, combina mascarpone cu smantana pentru frisca si zaharul pudra si mixeaza.

Adauga piureul de dovleac si mixeaza din nou.

Pasul 5

Da smantana pentru frisca in clocot. Adauga ciocolata si omogenizeaza.

Lasa la racit 10 minute inainte de a turna pe tort.

Pasul 6

Aseaza primul strat de blat. Insiropeaza. Pune primul strat de crema, intinde uniform. Repeta pentru urmatoarele straturi.

Crema ramasa se foloseste pentru a imbraca tortul. Pastreaza 2 linguri de crema pentru decor.

Lasa-l la rece inainte de a turna ganache-ul. Orneaza-l dupa preferinte.

Pofta buna!

1 oferte

UntUnt
Unt
10.12 - 11.12
Stoc limitat!*
13,99Lei
Tort cu crema de dovleac si ciocolata
2:30 h

Tort cu crema de dovleac si ciocolata

Ingrediente

Dovleac (placintar)
1 bucata
Faina
190 g
Cacao
62 g
Zahar vanilat
1 plic
Bicarbonat de sodiu
3 g
Praf de copt
15 g
Unt (temperatura camerei)
85 g
Zahar
125 g
Ou
3 bucata
Galbenus
1 bucata
Piure de dovleac
115 g
Sana
250 ml
Apa
100 ml
Zahar vanilat
1 plic
Zahar
20 g
Branza mascarpone
250 g
Frisca lichida
100 ml
Zahar pudra
70 g
Piure de dovleac
225 g
Frisca lichida
160 ml
Ciocolata
120 g
Scortisoara
Tort cu crema de dovleac si ciocolata
55 min

Pasul 1

Piure de dovleac

Spala dovleacul, taie-l in doua, curata-l de seminte si pune-l intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 50-60 minute. Apoi scoate-l, lasa-l putin la racit si paseaza-l cu furculita, indepartand coaja, evident.

Dovleac (placintar): 1 bucata
Tort cu crema de dovleac si ciocolata
55 min

Pasul 2

Blaturi pentru tort cu crema de dovleac si ciocolata

Pregateste 2 tavi de tort cu inel, cu diametrul de 18 cm. Tapeteaza-le cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 170°C.

Intr-un bol, pune  faina cernuta, cacao, zaharul vanilinat, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si amesteca bine.

Intr-un alt bol pune untul (care este la temperatura camerei), zaharul si mixeaza.  Adauga cele 3 oua si mixeaza din nou. Adauga galbenusul si mixeaza, apoi piureul de dovleac si incorporeaza-l cu mixerul si la urma adauga sana. Incorporeaz-o si pe ea cu o spatula. Peste acest amestec, adauga amestecul de ingrediente uscate (faina, cacao, zahar vanilinat, bicarbonatul de sodiu si praful de copt).

Distribuie compozitia in cele 2 tavi, in mod egal si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-au copt, scoate blaturile, lasa-le sa se raceasca si apoi taie-le in 3 parti.

Faina: 190 g
Cacao: 62 g
Zahar vanilat: 1 plic
Bicarbonat de sodiu: 3 g
Praf de copt: 15 g
Unt (temperatura camerei): 85 g
Zahar: 125 g
Ou: 3 bucata
Galbenus: 1 bucata
Piure de dovleac: 115 g
Sana: 250 ml
Tort cu crema de dovleac si ciocolata
10 min

Pasul 3

Sirop pentru tort cu crema de dovleac si ciocolata

Pune intr-un vas apa, zaharul vanilinat si zaharul.

Lasa sa fiarba pana da intr-un clocot si se topeste zaharul si apoi lasa-l la racit.

Apa: 100 ml
Zahar vanilat: 1 plic
Zahar: 20 g
Tort cu crema de dovleac si ciocolata
10 min

Pasul 4

Crema de dovleac

Intr-un bol, combina mascarpone cu smantana pentru frisca si zaharul pudra si mixeaza.

Adauga piureul de dovleac si mixeaza din nou.

Branza mascarpone: 250 g
Frisca lichida: 100 ml
Zahar pudra: 70 g
Piure de dovleac: 225 g
Tort cu crema de dovleac si ciocolata
10 min

Pasul 5

Ganache pentru tort cu crema de dovleac si ciocolata

Da smantana pentru frisca in clocot. Adauga ciocolata si omogenizeaza.

Lasa la racit 10 minute inainte de a turna pe tort.

Frisca lichida: 160 ml
Ciocolata: 120 g
Tort cu crema de dovleac si ciocolata
10 min

Pasul 6

Asamblare tort cu crema de dovleac si ciocolata

Aseaza primul strat de blat. Insiropeaza. Pune primul strat de crema, intinde uniform. Repeta pentru urmatoarele straturi.

Crema ramasa se foloseste pentru a imbraca tortul. Pastreaza 2 linguri de crema pentru decor.

Lasa-l la rece inainte de a turna ganache-ul. Orneaza-l dupa preferinte.

Pofta buna!

Scortisoara
Tort cu crema de dovleac si ciocolata

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4
5
6