
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort aperitiv
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai taiem cu grija coaja feliilor de paine toast. Pentru sos amestecam 200g crema de branza, mustarul, 75g maioneza, patrunjelul verde tocat marunt, sare si piper dupa gust. Asezam 3 felii de paine toast pe un platou mare, apoi le ungem un strat subtire de sos, pe care il intindem uniform si punem deasupra 100g (un pachet) de somon afumat.
Ungem somonul cu un strat foarte subtire de maioneza, apoi punem al doilea strat de felii de paine toast. Ungem feliile cu sosul de mustar, punem deasupra cubulete de castravete si ardei rosu, condimentam cu sare si piper, ungem din nou cu putin sos.
Urmeaza un al strat de felii de paine, un alt strat de sos de mustar, somon afumat (al doilea pachet). Ungem somonul cu putina maioneza sau sos de mustard aca ne ramane si punem stratul final de felii de paine. Pregatim un amestec din 200g crema de branza, 75g maioneza, sare si piper si imbracam tortul in crema obtinuta. Pentru creveti: ii decongelam, apoi ii prajim in putin ulei de masline pana isi schimba culoarea si sunt frumos rumeniti, apoi condimentam cu usturoi, zeama de lamaie, sare si piper, amestecam bine si ii mai lasam 1 minut pe foc. Nu ne ramane decat sa decoram tortul cu felii de ridiche, morcov, castraveti, crevetii, patrunjel etc.
“Tort aperitiv” este intr-adevar o reteta foarte simplu de realizat, dar atat de versatila! Va puteti juca atat de frumos cu ingredientele si decorul, pentru a obtine la final unul dintre cele mai spectaculoase torturi pe care le-ati facut vreodata, chiar daca este un tort sarat! Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.