Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
3 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
3 catei catel | Usturoi Usturoi | |
0,5 fire fir | Praz Praz | |
1 fire fir | Telina apio Telina apio | |
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
300 g g | Ciuperci
Ciuperci (portobello) | |
100 ml ml | Vin rosu Vin rosu | |
1 borcane borcan | Sos pentru paste Sos pentru paste | |
2 conserve conserva | Linte Linte | |
1 lingurite lingurita | Busuioc
Busuioc (uscat) | |
1 lingurite lingurita | Oregano
Oregano (uscat) | |
1 lingurite lingurita | Cimbru
Cimbru (uscat) | |
Sare Sare | ||
Piper Piper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTocanita de linte
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai pregatim ingredientele - taiem legumele marunt: ceapa, prazul, morcovii, apio. Trecem usturoiul prin presa, scurgem lintea si o spalam in apa rece, in 2-3 ape.
Intr-o cratita incapatoare, incingem uleiul de masline. Calim ceapa si usturoiul pana ceapa devine sticloasa. Adaugam morcovii, prazul, apio. Calim 1-2 minute.
Intre timp, curatam ciupercile si le taiem cubulete. Le punem peste legume. Le calim 2-3 minute.
Stingem totul cu vin, lasam pe foc 1-2 minute la foc mare.
Adaugam lintea si sosul de rosii. Amestecam foarte bine, condimentam dupa gust cu sare, piper si ierburi aromatice. Adaugam si 200ml apa.
Lasam tocanita de linte sa fiarba la foc mediu spre mic, cu capac, 30 minute sau pana legumele sunt fierte.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.