meriți să fii surprins
Telina gratinata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

100 g g Pesmet Pesmet
2 bucati bucata Oua Ou
40 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
30 g g Branza gorgonzola Branza gorgonzola
100 g g Branza moale Branza moale
60 g g Unt Unt
100 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella
100 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 bucati bucata Telina Telina
100 g g Smantana 12% Smantana 12%
40 g g Parmezan ras Parmezan ras
2 catei catel Usturoi Usturoi
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
( dupa gust)

Telina gratinata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Radacina de telina se taie cuburi si se caleste un pic intr-o tigaie impreuna cu usturoiul si untul. Se sareaza usor, se scoate din tigaie si se amesteca cu laptele, mozzarella, smantana, gorgonzola, urda si mascarpone, dupa ce acestea au fost topite impreuna in bain-marie.

Se aranjeaza intr-o tava pentru cuptor si se acopera cu un amestec din oua batute imreuna cu parmezan si piper negru. Se presara pesmet si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 25 de minute, depinde de cat de proaspata este telina.