
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | ||
130 g g | Unt Unt | ||
1 linguri lingura | Zahar Zahar | ||
6 linguri lingura | Apa Apa | ||
1 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | ||
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | ||
24 bucati bucata | Oua Ou | ||
150 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
50 g g | Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos | ||
1 lingurite lingurita | Coaja de portocala Coaja de portocala | ||
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
6 bucati bucata | Smochine Smochine |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta cu smochine
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sarea, zaharul si untul rece, pana cand amestecul are un aspect granulat. Se amesteca bine apoi cu un robot de bucatarie, adaugand din cand in cand apa, lingura cu lingura, pana cand aluatul se leaga. Aluatul rezultat astfel se introduce in frigider pentru cel putin o ora, timp in care se prepara restul.
Se pun ouale intr-un bol. Se adauga zaharul pudra si branza mascarpone si se amesteca pana la omogenizare cu mixerul, timp de 4-5 minute. Se adauga extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos si se amesteca pana se obtine o crema.
Se taie smochinele, fiecare in cate 6-8 felii Se pregateste o forma pentru tarta in care punem aluatul fraged, pe toata suprafata formei, inclusiv pe marginile inalte, si apasam usor, pentru a se mula pe vas. Se toarna crema peste aluat si se niveleaza usor.
Deasupra se aranjeaza feliile de smochine. Se introduce la cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. Cand tarta este rumenita pe margini si usor caramelizata pe toata suprafata, se scoate din cuptor.
Se poate servi calda sau rece, simpla sau in combinatie cu inghetata.