meriți să fii surprins
Tarta cu smochine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
130 g g Unt Unt
1 linguri lingura Zahar Zahar
6 linguri lingura Apa Apa
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
24 bucati bucata Oua Ou
150 g g Zahar pudra Zahar pudra
50 g g Fulgi de nuca de cocos Fulgi de nuca de cocos
1 lingurite lingurita Coaja de portocala Coaja de portocala
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
6 bucati bucata Smochine Smochine

Tarta cu smochine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea, zaharul si untul rece, pana cand amestecul are un aspect granulat. Se amesteca bine apoi cu un robot de bucatarie, adaugand din cand in cand apa, lingura cu lingura, pana cand aluatul se leaga. Aluatul rezultat astfel se introduce in frigider pentru cel putin o ora, timp in care se prepara restul.

Se pun ouale intr-un bol. Se adauga zaharul pudra si branza mascarpone si se amesteca pana la omogenizare cu mixerul, timp de 4-5 minute. Se adauga extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos si se amesteca pana se obtine o crema.

Se taie smochinele, fiecare in cate 6-8 felii Se pregateste o forma pentru tarta in care punem aluatul fraged, pe toata suprafata formei, inclusiv pe marginile inalte, si apasam usor, pentru a se mula pe vas. Se toarna crema peste aluat si se niveleaza usor.

Deasupra se aranjeaza feliile de smochine. Se introduce la cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. Cand tarta este rumenita pe margini si usor caramelizata pe toata suprafata, se scoate din cuptor.

Se poate servi calda sau rece, simpla sau in combinatie cu inghetata.