Tarta cu mango

Tarta cu mango

DificultateMedie
Gatire1:30 h

Mod de preparare

    Amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron, apoi adauga untul taiat bucatele. Amesteca pana se incorporeaza faina in unt si adauga cojile de citrice si smantana, apoi framanta pana cand aluatul devine omogen. Impacheteaza aluatul in folie si lasa-l o ora la frigider. Dupa ce a stat la frigider, asaza aluatul intr-o forma unsa cu unt si lasa-l in cuptorul bine incins timp de 25-30 de minute.

    Preparare crema: Pune laptele la fiert, apoi bate bine ouale cu zaharul pana se topeste. Adauga faina si pune peste laptele fierbinte.Amesteca energic sa nu faca cocoloase. Cand crema s-a ingrosat ca o smantana, se da deoparte si se adauga zaharul vanilat si untul.Lasa sa se racoreasca si toarna compozitia peste foaia de tarta coapta si racita. Deasupra orneaza cu mango taiat cubulete, peste care toarna un plic de gelatina alimentara, preparata dupa instructiunile de pe plic.