meriți să fii surprins
Supa tailandeza de cocos Tom ka gai

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 varfuri varf Zahar brun Zahar brun
100 g g Orez bob lung Orez bob lung
(prefiert )
20 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
600 ml ml Supa de pui Supa de pui
100 g g Mazare pastai Mazare pastai
400 g g Piept de pui Piept de pui
75 g g Ciuperci Ciuperci
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
1 bucati bucata Lapte de cocos Lapte de cocos
10 g g Ghimbir Ghimbir
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)

Supa tailandeza de cocos Tom ka gai

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(2)

Mod de preparare

Se curata ceapa verde si se taie in bucati lungi de 3-4 cm lungime. Se curata ghimbirul, ardeii iuti si se scot samburii, se toaca toate foarte fin. Se caleste ceapa in ulei incins timp de 1-2 minute. Se stinge cu supa si laptele de cocos, se adauga zeama de limeta, ghimbirul si ardeii iuti, se condimenteaza cu sare si se lasa sa dea in clocot.

Se spala carnea de pui, se usuca prin tamponare, se pune in supa si se lasa pe foc timp de 12-15 minute, sub capac, sa fiarba inabusit.

Intre timp se fierbe orezul in apa cu sare clocotinda timp de cca. 15 minute. Se curata ardeiul gras, se scot semint ele si se taie fasii. Se curata mazarea verde, se taie pe jumatate.

Se scoate carnea din supa, se adauga legumele si se mai lasa 4 minute pe foc. Se taie carnea de pui bucatele mici si se pun din nou in supa, se condimenteaza cu sare si zahar brun si se serveste cu orez.