
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSupa de rosii cu naut
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Cartoful dulce se inteapa peste tot cu un cutit ascutit si se maseaza cu ulei de masline, apoi se da la cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Cand este gata, se lasa la racit, se curata de coaja si se toaca.
Rosiile Roma se pun intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza si se dau la cuptor. Dupa 20 de minute se scot si se lasa la racit, apoi se toaca jumatate dintre ele, iar celelalte se taie in 4 felii groase.
Usturoiul, ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga tulpina de apio, se mai caleste cateva minute si se pune vinul. Se toarna supa sau apa, rosiile din conserva, rosiile Roma tocate si cartoful dulce.
Amestecul se lasa pe foc inca 15-20 de minute dupa ce a inceput sa fiarba, apoi se paseaza. Daca este nevoie, se mai lasa la fiert pentru a se ingrosa sau se mai toarna supa ori apa pentru a se subtia.
Nautul se scurge de zeama, se adauga in supa si se mai lasa pe foc timp de 5-6 minute. Rosiile Roma ramase se pun in supa si se asezoneaza cu sare, piper, zahar si otet balsamic.
Inainte de servire se toaca frunzele de spanac si se pun in bolurile de supa. Dupa gust, se mai pot adauga cateva picaturi de ulei de masline. Pofta buna!