Mod de preparare
- Începe cu pregătirea legumelor: curăță-le de coajă, spală-le bine și mărunțește-le în funcție de preferințe, apoi pune-le într-o oală adâncă, la foc mic, cu puțină apă pentru a le înăbuși. Dacă vrei, poți să le rumenești în ulei pentru 2-3 minute.
- Adaugă și mazărea congelată. Adaugă 2 frunze de dafin și completează cu apă. Dă focul mic, acoperă cu capac și lasă la fiert pentru 30-40 de minute. În cazul în care lichidul a scăzut prea mult, completează cu apă.
- Pune și cușcușul, mai fierbe pentru câteva minute în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj și condimentează după gust cu sare și piper. Încheie cu pătrunjel proaspăt... și supa este gata!
Rezultatul? O bunătate perfectă pentru această perioadă! Poate fi consumată atât caldă, cât și rece.
Această rețetă este recomandată de Cosânzenele Gătesc.