
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
ceapa caramelizata
2 bucati bucata | Ceapa
Ceapa (dulce, tip salota) | |
1 lingurite lingurita | Ulei de masline Ulei de masline | |
0,5 lingurite lingurita | Unt Unt | |
1 varfuri varf | Sare Sare |
supa
2 bucati bucata | Pastarnac Pastarnac | |
1 bucati bucata | Ceapa
Ceapa (dulce, tip salota) | |
1 lingurite lingurita | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 lingurite lingurita | Unt Unt | |
2 - 3 crengute crenguta | Cimbru Cimbru | |
750 ml ml | Apa Apa | |
1 bucati bucata | Foi de dafin Foaie de dafin | |
Sare Sare | ||
180 g g | Fasole alba
Fasole alba (fiarta in prealabil) |
servire
2 - 4 linguri lingura | Smantana Smantana | |
Cimbru
Cimbru (proaspat) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSupa crema de pastarnac si fasole cu ceapa caramelizata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Singurul sfat pe care ti-l dam este sa ai rabdare cu caramelizarea cepei; aceasta are nevoie de un timp de gatire mai lung si o temperatura scazuta pentru ca procesul de caramelizare sa aiba loc. La final, vei obtine o ceapa rafinata cu textura de gem, surprinzator de delicioasa.
1. Pregateste legumele pentru supa: taie in cubulete pastarnacul bio, curatat si spalat in prealabil.
2. Pentru ceapa caramelizata, feliaza in rondele 2 bucati de ceapa dulce (salote).
3. Pentru supa, toca marunt 1 salota. Pune-le separat in boluri.
4. Incalzeste 1 lingurita de ulei de masline bio si 1 lingurita cu varf de unt bio.
5. Adauga ceapa tocata marunt si las-o sa se inmoaie la foc mic spre mediu pentru 3 minute. Adauga si pastarnacul taiat cubulete si 2-3 crengute de cimbru proaspat. Amesteca si gateste inca 5 minute.
6. Adauga 750 ml apa plata, o foaie de dafin, sarea si lasa sa fiarba la foc mediu cu capacul pus, aprox. 25 de minute.
7. In timp ce supa fierbe, pregateste ceapa caramelizata: incalzeste 1 lingurita de ulei de masline bio si 1/2 lingurita de unt bio. Cand s-a topit untul, adauga ceapa taiata rondele si amesteca. Adauga un varf de sare.
8. Lasa ceapa sa se inmoaie, pentru aprox. 15 minute, amestecand din cand in cand. Caramelizarea se produce incet, la foc mic. Daca ceapa nu lasa suficinet suc, poti adauga 1-2 linguri de apa.
9. Cand a devenit rumena si suculenta o poti lua de pe foc.Transfer-o intr-un bol.
10. Verifica pastarnacul. Daca e fiert, poti adauga 180 g din fasolea alba fiarta in prealabil. Mai las-o pe foc 5 minute.
11. Lasa supa la racit 5 minute, dupa care toarna compozitia intr-un blender.
12. Blenduieste 30 secunde, pana cand supa devine cremoasa si fina.
13. Transfer-o inapoi in oala si adauga-i un varf de piper alb, sucul de la un sfert de lamaie bio si o lingurita cu varf de unt bio. Amesteca pana cand untul s-a topit.
14. Reincalzeste inainte de servire si orneaza supa crema cu 1-2 lingurite de smantana bio, ceapa caramelizata si cateva frunze de cimbru verde, proaspat.
Pofta buna!