meriți să fii surprins
Supa crema de pastarnac si fasole cu ceapa caramelizata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Dulceata naturala a pastarnacului este echilibrata de fasolea alba, care ajuta si la textura matasoasa a acestui preparat. Untul adaugat la final o rafineaza, iar ceapa caramelizata cu care se serveste, o transforma intr-un preparat bogat in arome.

Ingrediente

ceapa caramelizata

2 bucati bucata Ceapa Ceapa
(dulce, tip salota)
1 lingurite lingurita Ulei de masline Ulei de masline
0,5 lingurite lingurita Unt Unt
1 varfuri varf Sare Sare

supa

2 bucati bucata Pastarnac Pastarnac
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
(dulce, tip salota)
1 lingurite lingurita Ulei de masline Ulei de masline
1 lingurite lingurita Unt Unt
2 - 3 crengute crenguta Cimbru Cimbru
750 ml ml Apa Apa
1 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
Sare Sare
180 g g Fasole alba Fasole alba
(fiarta in prealabil)

servire

2 - 4 linguri lingura Smantana Smantana
Cimbru Cimbru
(proaspat)

Supa crema de pastarnac si fasole cu ceapa caramelizata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

50 min
(427)

Mod de preparare

Singurul sfat pe care ti-l dam este sa ai rabdare cu caramelizarea cepei; aceasta are nevoie de un timp de gatire mai lung si o temperatura scazuta pentru ca procesul de caramelizare sa aiba loc. La final, vei obtine o ceapa rafinata cu textura de gem, surprinzator de delicioasa.

1. Pregateste legumele pentru supa: taie in cubulete pastarnacul bio, curatat si spalat in prealabil.

2. Pentru ceapa caramelizata, feliaza in rondele 2 bucati de ceapa dulce (salote).

3. Pentru supa, toca marunt 1 salota. Pune-le separat in boluri.

4. Incalzeste 1 lingurita de ulei de masline bio si 1 lingurita cu varf de unt bio.

5. Adauga ceapa tocata marunt si las-o sa se inmoaie la foc mic spre mediu pentru 3 minute. Adauga si pastarnacul taiat cubulete si 2-3 crengute de cimbru proaspat. Amesteca si gateste inca 5 minute.

6. Adauga 750 ml apa plata, o foaie de dafin, sarea si lasa sa fiarba la foc mediu cu capacul pus, aprox. 25 de minute.

7. In timp ce supa fierbe, pregateste ceapa caramelizata: incalzeste 1 lingurita de ulei de masline bio si 1/2 lingurita de unt bio. Cand s-a topit untul, adauga ceapa taiata rondele si amesteca. Adauga un varf de sare.

8. Lasa ceapa sa se inmoaie, pentru aprox. 15 minute, amestecand din cand in cand. Caramelizarea se produce incet, la foc mic. Daca ceapa nu lasa suficinet suc, poti adauga 1-2 linguri de apa.

9. Cand a devenit rumena si suculenta o poti lua de pe foc.Transfer-o intr-un bol.

10. Verifica pastarnacul. Daca e fiert, poti adauga 180 g din fasolea alba fiarta in prealabil. Mai las-o pe foc 5 minute.

11. Lasa supa la racit 5 minute, dupa care toarna compozitia intr-un blender.

12. Blenduieste 30 secunde, pana cand supa devine cremoasa si fina.

13. Transfer-o inapoi in oala si adauga-i un varf de piper alb, sucul de la un sfert de lamaie bio si o lingurita cu varf de unt bio. Amesteca pana cand untul s-a topit.

14. Reincalzeste inainte de servire si orneaza supa crema cu 1-2 lingurite de smantana bio, ceapa caramelizata si cateva frunze de cimbru verde, proaspat.

Pofta buna!

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei