meriți să fii surprins
Steak de cangur cu dulceata de vin rosu si piure de telina caramelizata cu trufe

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

900 g g Carne de cangur Carne de cangur
500 ml ml Vin rosu Vin rosu
200 g g Zahar Zahar
120 g g Unt Unt
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
500 g g Telina Telina
50 ml ml Ulei Ulei
10 g g Cimbru Cimbru
50 g g Ceapa Ceapa
1 capatani capanata Usturoi Usturoi

Steak de cangur cu dulceata de vin rosu si piure de telina caramelizata cu trufe

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(19)

Mod de preparare

Curatam si taiem cuburi mici telina, tocam marunt ceapa, apoi punem la calit intr-o cratita cu unt si amestecam pana cand se caramelizeaza telina. Adaugam apa cat sa acopere si lasam sa fiarba.

Adaugam smantana de gatit si uleiul de trufe, apoi punem totul in blender si mixam pana cand obtinem un piure cremos. Pentru a controla consistenta, adaugam unt rece in blender, in timp ce pasam. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Putem incalzi din nou piureul in cratite mici cu putina smantana de gatit.

Pentru sos, punem la fiert vinul rosu in acelasi timp cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand ajunge la o consistenta ca de sos, adaugam un cub de unt pentru luciu si oprim focul.

Steak-ul de cangur se gateste intr-o tigaie gratar, cu unt, cimbru si capatana de usturoi intreaga, taiata doar in jumatate, necuratata. Intoarcem steak-ul dupa 4 minute, gatim inca 4 minute in tigaie, apoi stingem focul si acoperim tigaia cu un capac.

Lasam steak-ul sa se odihneasca timp de 10 minute si dupa aceea putem servi alaturi de sos si garnitura.

Pofta buna!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.