meriți să fii surprins
Somon la cuptor pe pat de fenicul

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Frisca lichida Frisca lichida
100 ml ml Vin alb Vin alb
4 bucati bucata Ceapa verde Ceapa verde
2 lingurite lingurita Piper negru Piper negru
4 bucati bucata Somon file Somon file
1 kg kg Fenicul Fenicul
1 linguri lingura Seminte de fenicul Seminte de fenicul
2 linguri lingura Mustar Mustar
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Somon la cuptor pe pat de fenicul

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(9)

Mod de preparare

Se curata bulbii de fenicul, frunzele se pun deoparte. Bulbii se taie in doua, se indeparteaza tulpina, apoi jumatatile de bulb se taie oblic, in fasii subtiri. Se curata ceapa verde si se taie inele. Se aseaza, impreuna cu feniculul, intr-o forma de sufleu unsa. Se amesteca vinul alb si frisca cu sare, piper si mustar. Se adauga la legume, se coc 5-10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Intre timp se zdrobesc semintele de fenicul in mojar. Se rup frunzulitele de patrunjel, se toaca si se amesteca cu semintele de fenicul si cu o lingurita de piper.

Se spala fileurile de somon, se usuca prin tamponare, se sareaza si se dau prin amestecul de piper si fenicul. Se aseaza pe patul de fenicul si, in functie de grosimea fileurilor, se dau la cuptor 20-25 de minute. Se toaca frunzele de fenicul si se presara pe deasupra. Se poate servi cu piure de cartofi sau crochete. Pofta mare!