
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Frisca lichida Frisca lichida | ||
100 ml ml | Vin alb Vin alb | ||
4 bucati bucata | Ceapa verde Ceapa verde | ||
2 lingurite lingurita | Piper negru Piper negru | ||
4 bucati bucata | Somon file Somon file | ||
1 kg kg | Fenicul Fenicul | ||
1 linguri lingura | Seminte de fenicul Seminte de fenicul | ||
2 linguri lingura | Mustar Mustar | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSomon la cuptor pe pat de fenicul
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se curata bulbii de fenicul, frunzele se pun deoparte. Bulbii se taie in doua, se indeparteaza tulpina, apoi jumatatile de bulb se taie oblic, in fasii subtiri. Se curata ceapa verde si se taie inele. Se aseaza, impreuna cu feniculul, intr-o forma de sufleu unsa. Se amesteca vinul alb si frisca cu sare, piper si mustar. Se adauga la legume, se coc 5-10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Intre timp se zdrobesc semintele de fenicul in mojar. Se rup frunzulitele de patrunjel, se toaca si se amesteca cu semintele de fenicul si cu o lingurita de piper.
Se spala fileurile de somon, se usuca prin tamponare, se sareaza si se dau prin amestecul de piper si fenicul. Se aseaza pe patul de fenicul si, in functie de grosimea fileurilor, se dau la cuptor 20-25 de minute. Se toaca frunzele de fenicul si se presara pe deasupra. Se poate servi cu piure de cartofi sau crochete. Pofta mare!