
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSomon in sos de anason, cu fenicul si anghinare
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Somonul se pune la decongelat. Se curata feniculul, se indeparteaza cotorul si se taie fasii subtiri. Morcovii se curata si se taie betisoare. Anghinarele se lasa sa se scurga si se taie in patru.
Somonul se imparte in 4 portii si se prajeste intr-o tigaie acoperita, in 2 linguri de ulei fierbinte, pe partea cu piele, timp de 10-15 min.
Intre timp se prajesc morcovii si feniculul in restul de ulei fierbinte, timp de 2-3 min. Se condimenteaza cu fenicul, sare si piper. Se adauga anghinarele si se prajesc impreuna 2 min.
Somonul se scoate din tigaie si se pune la cald. Zeama ramasa in tigaie se stinge cu lichior de anason, se adauga baza de legume si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 2 min. Se adauga crema de smantana si se amesteca pana la omogenizare, se potriveste de sare si piper. Se serveste cu legumele si cu fileul de somon. Se poate servi cu orez. Pofta buna!