meriți să fii surprins
Somon in sos de anason, cu fenicul si anghinare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Somon file Somon file
2 bucati bucata Fenicul Fenicul
300 g g Morcovi Morcov
1 lingurite lingurita Seminte de fenicul Seminte de fenicul
150 g g Anghinare Anghinare
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
4 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
4 linguri lingura Lichior de anason Lichior de anason
200 ml ml Concentrat de legume Concentrat de legume
200 g g Smantana Smantana
(crema)

Somon in sos de anason, cu fenicul si anghinare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

Somonul se pune la decongelat. Se curata feniculul, se indeparteaza cotorul si se taie fasii subtiri. Morcovii se curata si se taie betisoare. Anghinarele se lasa sa se scurga si se taie in patru.

Somonul se imparte in 4 portii si se prajeste intr-o tigaie acoperita, in 2 linguri de ulei fierbinte, pe partea cu piele, timp de 10-15 min.

Intre timp se prajesc morcovii si feniculul in restul de ulei fierbinte, timp de 2-3 min. Se condimenteaza cu fenicul, sare si piper. Se adauga anghinarele si se prajesc impreuna 2 min.

Somonul se scoate din tigaie si se pune la cald. Zeama ramasa in tigaie se stinge cu lichior de anason, se adauga baza de legume si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 2 min. Se adauga crema de smantana si se amesteca pana la omogenizare, se potriveste de sare si piper. Se serveste cu legumele si cu fileul de somon. Se poate servi cu orez. Pofta buna!