Somon cu sfeclă și cartofi la cuptor cu sos de hrean

Somon cu sfeclă și cartofi la cuptor cu sos de hrean

DificultateMedie
Preparare35 min
Gatire1 h 25 min

Mod de preparare

  1. Spală cartofii, curăță-i și taie-i cubulețe. Pune-i într-un bol, adaugă uleiul, sarea, piperul, usturoiul granulat și oregano.
  2. Amestecă-i bine, pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-i la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de o oră, până se rumenesc.
  3. Pregătește 2 tăvi termorezistente, unge-le cu ulei și pune bucățile de somon, cu pielea în jos.
  4. Dă prin răzătoare sfecla roșie, coaptă, și pune-o într-un bol. Adaugă mărarul proaspăt, tocat, și amestecă.
  5. Unge uniform bucățile de somon cu amestecul de sfeclă coaptă cu mărar. Lasă la frigider, timp de 30 de minute, apoi scoate tăvile cu somon și dă-le la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 20-25 de minute.
  6. Pregătește sosul cu iaurt și hrean ras. Amestecă iaurtul cu mărarul proaspăt, tocat, și cu hreanul ras. Asezonează cu sare, piper și amestecă.
  7. Pentru dressing, pune într-un bol muștarul, mierea, asezonează cu piper și adaugă uleiul treptat, amestecând continuu (ca la maioneză). La final, adaugă zeama de la o jumătate de lămâie și amestecă din nou.
  8. Pune mixul de salată într-un bol și adaugă dressingul pregătit mai devreme. Amestecă și servește somonul cu cartofii la cuptor, peste care se presară sosul de iaurt cu hrean.
  9. Poftă bună!

Rețete similare