Mod de preparare
- Spală cartofii, curăță-i și taie-i cubulețe. Pune-i într-un bol, adaugă uleiul, sarea, piperul, usturoiul granulat și oregano.
- Amestecă-i bine, pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-i la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de o oră, până se rumenesc.
- Pregătește 2 tăvi termorezistente, unge-le cu ulei și pune bucățile de somon, cu pielea în jos.
- Dă prin răzătoare sfecla roșie, coaptă, și pune-o într-un bol. Adaugă mărarul proaspăt, tocat, și amestecă.
- Unge uniform bucățile de somon cu amestecul de sfeclă coaptă cu mărar. Lasă la frigider, timp de 30 de minute, apoi scoate tăvile cu somon și dă-le la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 20-25 de minute.
- Pregătește sosul cu iaurt și hrean ras. Amestecă iaurtul cu mărarul proaspăt, tocat, și cu hreanul ras. Asezonează cu sare, piper și amestecă.
- Pentru dressing, pune într-un bol muștarul, mierea, asezonează cu piper și adaugă uleiul treptat, amestecând continuu (ca la maioneză). La final, adaugă zeama de la o jumătate de lămâie și amestecă din nou.
- Pune mixul de salată într-un bol și adaugă dressingul pregătit mai devreme. Amestecă și servește somonul cu cartofii la cuptor, peste care se presară sosul de iaurt cu hrean.
Poftă bună!