
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 linguri lingura | Inghetata
Inghetata (vanilie-bourbon) | ||
3 linguri lingura | Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic | ||
2 linguri lingura | Zahar brun Zahar brun | ||
2 linguri lingura | Unt Unt | ||
8 bucati bucata | Smochine Smochine |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSmochine caramelizate cu otet balsamic
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se curata smochinele prin frecare si se taie in patru. In untul fierbinte, se prajesc cu partea taiata in jos, vreme de 1 minut. Se spumeaza cu zahar si se lasa la caramelizat pentru scurt timp. Se scot smochinele si se pun apoi pe 4 farfurii.
Caramelul ramas in tava se stinge cu otet si se lasa la scazut pana devine gros. Cupele de inghetata se asaza pe farfurii, se stropesc cu caramelul balsamic si se servesc. Alaturi de acestea, se pot servi si biscuiti fini, precum Cantuccini.