Mod de preparare
- Pregătește o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
- Spală ardeii capia, ardeii grași și roșiile și pune-le în tavă. Dă tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de o oră.
- Apoi pregătește peștele. Curăță-l, spală-l și prăjește-l (pe ambele părți) pe un grill pe care ai pus un pat de sare.
- Așază fileurile de crap mai întâi cu pielea în jos și, după ce s-au prăjit, întoarce-le și prăjește-le și pe partea cealaltă.
- Scoate fileurile de crap pe o farfurie și ocupă-te de saramură.
- După ce ai scos legumele de la cuptor, curăță-le de coajă, taie fâșii ardeiul capia și ardeiul gras, iar roșiile toacă-le mărunt.
- Curăță usturoiul și dă-l prin presă de usturoi.
- Pentru saramură, pune un vas pe foc, adaugă apă și, când începe să fiarbă, pune cimbrul uscat, piperul, ardeii capia și ardeii grași tăiați fâșii, roșiile tocate mărunt și mai lasă puțin pe foc.
- Adaugă sucul de roșii și ardeiul iute tăiat mărunt. Amestecă și dă în clocot.
- Adaugă fileurile de crap prăjite și usturoiul dat prin presă de usturoi. Mai lasă să fiarbă timp de 20 de minute, timp în care pregătește mămăliga.
Având în vedere că peștele a fost prăjit pe pat de sare, nu mai pune sare la saramură.
Saramura de pește se servește caldă, cu mămăligă.
Poftă bună!