meriți să fii surprins
Salata Perigord

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

2 pungi punga Salata mixta Salata mixta
150 g g Friptura de vita Friptura de vita
(roast beef)
100 g g Bacon Bacon
(Duroc)
150 g g Piept de rata Piept de rata
(afumat)
0,5 bucati bucata Baghete Bagheta
1 linguri lingura Mustar Mustar
30 ml ml Otet de vin Otet de vin
(alb)
60 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
50 g g Parmezan Parmezan

Salata Perigord

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(24)

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa prajim bucatile de rata taiate mici, iar in grasimea obtinuta prajim bagheta taiata cuburi mici si baconul taiat mic, pana cand acestea se rumenesc. Putem asezona cu sare, piper, cimbru si usturoi.

Intr-un bol punem mustarul si otetul, amestecam bine, apoi turnam in fir subtire uleiul de masline si emulsionam.

Putem alege un mix de salata sau putem folosi pur si simplu frunze de salata verde pe care o curatam si incercam sa folosim cat mai mult miezul salatei, frunzele mari fiind un pic mai tari. Salata spalata o rupem cu mana si o uscam intr-un prosop curat de bucatarie, iar apoi amestecam cu vinegreta obtinuta.

Asezam pe farfurie salata cu dressing, peste care incepem sa adaugam restul de ingrediente, incepand cu cele calde din tigaie. La final, punem feliile de roast beef si parmezanul taiat cu cutitul de curatat cartofi.

Spor la gatit!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.