meriți să fii surprins
Salata norvegiana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

100 g g Somon afumat Somon afumat
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
1 bucati bucata Mere Mere
3 bucati bucata Castraveti murati Castravete murat
500 g g Iaurt Iaurt
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
4 bucati bucata Cartofi albi noi Cartofi albi noi

Salata norvegiana

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(9)

Mod de preparare

1. Amestecam cartofii fierti si feliati usor cu uleiul de masline, apoi cu ceapa taiata rondele subtiri, marul taiat cuburi, castravetii feliati subtire si somonul taiat bucati potrivite.

2. Presaram sare si piper.

3. Amestecam iaurtul cu mararul taiat marunt si le adaugam peste salata.

4. Decoram cu frunze de marar.

Recomandare: Pentru a-si pastra aroma si a nu se pierde din calitatile nutritive, fierbem cartofii in coaja in apa clocotita cu putina sare sau, de preferat, in aburi. Daca nu avem un aparat special de fiert in aburi, punem o oala cu apa la fiert, asezam cartofii in coaja, dar spalati, intr-o sita, apoi punem sita deasupra apei clocotite si acoperim vasul. Fierberea se desfasoara in aproximativ 45 de minute. Verificam cartofii daca sunt fierti cu ajutorul unei tepuse subtiri. Daca aceasta intra fara sa opuna rezistenta, cartofii sunt fierti. Pentru mai multa savoare, mararul e bine sa fie taiat cu codite, dupa ce in prealabil a fost spalat sub jet de apa rece.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.

2 oferte

Somon afumatSomon afumat
Somon afumat
22.04 - 28.04
-18%
15,99
12,99Lei
PătrunjelPătrunjel
Pătrunjel
25.04 - 28.04
Stoc limitat!*
1,49Lei