
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
100 g g | Somon afumat Somon afumat | |
1 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | |
1 bucati bucata | Mere Mar | |
3 bucati bucata | Castraveti murati Castravete murat | |
500 g g | Iaurt Iaurt | |
1 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
2 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
4 bucati bucata | Cartofi albi noi Cartofi albi noi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalata norvegiana
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Amestecam cartofii fierti si feliati usor cu uleiul de masline, apoi cu ceapa taiata rondele subtiri, marul taiat cuburi, castravetii feliati subtire si somonul taiat bucati potrivite.
2. Presaram sare si piper.
3. Amestecam iaurtul cu mararul taiat marunt si le adaugam peste salata.
4. Decoram cu frunze de marar.
Recomandare: Pentru a-si pastra aroma si a nu se pierde din calitatile nutritive, fierbem cartofii in coaja in apa clocotita cu putina sare sau, de preferat, in aburi. Daca nu avem un aparat special de fiert in aburi, punem o oala cu apa la fiert, asezam cartofii in coaja, dar spalati, intr-o sita, apoi punem sita deasupra apei clocotite si acoperim vasul. Fierberea se desfasoara in aproximativ 45 de minute. Verificam cartofii daca sunt fierti cu ajutorul unei tepuse subtiri. Daca aceasta intra fara sa opuna rezistenta, cartofii sunt fierti. Pentru mai multa savoare, mararul e bine sa fie taiat cu codite, dupa ce in prealabil a fost spalat sub jet de apa rece.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.