meriți să fii surprins
Salata etajata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Super fresh si potrivita pentru oricare masa a zilei, chiar si micul dejun, aceasta salata etajata este o combinatie delicioasa de texturi si arome.

Ingrediente

1 bucati bucata Telina Telina
1 conserve conserva Porumb Porumb
3 bucati bucata Morcovi Morcov
1 bucati bucata Praz Praz
(partea alba)
1 conserve conserva Compot de ananas Compot de ananas
500 g g Sunca Praga Sunca Praga
3 bucati bucata Mere Mar
5 bucati bucata Oua Ou
200 g g Maioneza Maioneza
250 g g Cascaval Cascaval

Salata etajata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(46)

Mod de preparare

Tot ce trebuie sa faci este sa cureti telina, morcovii, merele si sa le dai pe razatoarea mica.

Urmeaza sa dai pe razatoare sunca, sa scurgi bine compotul de ananas si sa tai bucatile cat de marunt.

Fierbe ouale tari, 12-15 minute, lasa-le se raceasca, apoi da-le pe razatoare.

Taie prazul rondele subtiri si imparte cantitatea rezultata in 2 parti egale, pentru ca vei avea 2 straturi de praz.

Nu-ti ramane decat sa asamblezi salata etajata, urmand ordinea straturilor - telina, porumb, morcovi, praz, ananas, sunca, mere, oua, maioneza, praz, cascaval.

Pentru asamblare, e ideal sa folosesti vase transparente, in care straturile de la salata etajata se vad perfect.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Poti inlocui maioneza cu un iaurt grecesc delicios, dres cu putina sare si piper si o lingura de mustar, pentru ceea ce noi numim “maioneza falsa” sau “maioneza light”. Dupa ce asamblezi salata etajata, este ideal sa o lasi cateva ore la rece, va fi mai delicioasa pe masura ce aromele se intrepatrund.