
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
Ulei de nuci
Ulei de nuci (dupa gust) | ||
4 legaturi legatura | Spanac Spanac | |
2 bucati bucata | Portocale Portocala | |
Ulei de masline
Ulei de masline ( dupa gust) | ||
2 bucati bucata | Cartofi dulci Cartof dulce | |
1 bucati bucata | Sfecla rosie Sfecla rosie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalata de sfecla rosie, portocala si cartofi dulci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Daca folosesti sfecla cruda si nu la borcan, deja preparata, se preincalzeste cuptorul la 200°C. Se taie coditele si cotorul sfeclelor, se spala si se invelesc in folie de aluminiu si se coc timp de 45 de minute. Dupa coacere, se lasa la racit, se indeparteaza folia, se curata coaja si se taie in felii rotunde.
Intre timp, se curata cartofii dulci de coaja si se taie in felii de 5 mm. Pentru a impiedica decolorarea, se pun feliile de cartofi intr-un bol cu apa rece pe masura ce sunt taiate. Se preincalzeste cuptorul pe functia „gratar” si se unge o hartie de copt cu ulei de masline. Se pun feliile de cartof dulce pe foaia de copt si se ung cu ulei de masline. Se pun in cuptor timp de 5 minute, pana cand formeaza crusta deasupra, ramanand insa moi in interior.
Se injumatatesc 2 portocale, se curata de coaja si se taie in sectiune. Fiecare jumatate se taie in segmente, care apoi se taie in doua. Se stoarce sucul de la cea de-a treia portocala.
Se pune o mana de spanac pe fiecare farfurie, se impart feliile de cartof dulce in mod egal pe cele patru farfurii si se pune sfecla rosie deasupra. Se asaza feliile de portocala pe farfurie, se adauga putin suc de portocala, se stropeste cu putin ulei de macadamia (sau de masline) si se asezoneaza cu sare si piper.