meriți să fii surprins
Salata de sfecla rosie, portocala si cartofi dulci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Ulei de nuci Ulei de nuci
(dupa gust)
4 legaturi legatura Spanac Spanac
2 bucati bucata Portocale Portocala
Ulei de masline Ulei de masline
( dupa gust)
2 bucati bucata Cartofi dulci Cartof dulce
1 bucati bucata Sfecla rosie Sfecla rosie

Salata de sfecla rosie, portocala si cartofi dulci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(8)

Mod de preparare

Daca folosesti sfecla cruda si nu la borcan, deja preparata, se preincalzeste cuptorul la 200°C. Se taie coditele si cotorul sfeclelor, se spala si se invelesc in folie de aluminiu si se coc timp de 45 de minute. Dupa coacere, se lasa la racit, se indeparteaza folia, se curata coaja si se taie in felii rotunde.

Intre timp, se curata cartofii dulci de coaja si se taie in felii de 5 mm. Pentru a impiedica decolorarea, se pun feliile de cartofi intr-un bol cu apa rece pe masura ce sunt taiate. Se preincalzeste cuptorul pe functia „gratar” si se unge o hartie de copt cu ulei de masline. Se pun feliile de cartof dulce pe foaia de copt si se ung cu ulei de masline. Se pun in cuptor timp de 5 minute, pana cand formeaza crusta deasupra, ramanand insa moi in interior.

Se injumatatesc 2 portocale, se curata de coaja si se taie in sectiune. Fiecare jumatate se taie in segmente, care apoi se taie in doua. Se stoarce sucul de la cea de-a treia portocala.

Se pune o mana de spanac pe fiecare farfurie, se impart feliile de cartof dulce in mod egal pe cele patru farfurii si se pune sfecla rosie deasupra. Se asaza feliile de portocala pe farfurie, se adauga putin suc de portocala, se stropeste cu putin ulei de macadamia (sau de masline) si se asezoneaza cu sare si piper.