
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Salata de orez cu legume si ton
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se fierbe orezul si se raceste sub jet de apa rece. Se imparte orezul in 3 parti egale.
O parte se coloreaza cu apa de patrunjel - o legatura de patrunjel mixata in blender cu 100 ml de apa, care trebuie strecurata.
O parte se coloreaza cu curry amestecat cu 15 ml de ulei de masline. Orezul colorat se tine separat si se amesteca pana cand toate boabele de orez au aceeasi culoare, unul galben si unul verde.
Se scurge conserva de ton si se opareste mixul de legume.
Coaja de lamaie se rade si se stoarce sucul. Cascavalul trebuie taiat in cuburi mici.
Intr-un vas mare de sticla se amesteca cele 3 boabe diferite de orez cu tonul, mixul de legume si cascavalul taiat. Se da gust cu ulei de masline, sare, piper si suc de lamaie.
Pentru un plus de gust, la final se mai adauga o legatura de patrunjel tocat marunt, marunt de tot.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.