Mod de preparare
Fierbem pastele colorate in 2 litri de apa (cate 1 litru de apa pentru fiecare 100g paste). Adaugam pastele numai cand apa fierbe si le lasam sa fiarba dupa timpul indicat pe ambalaj. Le clatim foarte bine sub jet de apa rece.
Taiem carnaciorii felii, taiem rosiile cherry in sferturi. Pregatim un dressing din uleiul de masline, otet, miere, Grana Padano, sare si piper dupa gust.
Nu ne ramane decat sa amestecam pastele, carnaciorii, rosiile si branza razuita cu dressing-ul si sa dam la frigider salata colorata de paste, pana in momentul servirii.
Salata colorata de paste este foarte usor de transportat la scoala sau in excursii, in caserola inchisa ermetic, carora le atasam o furculita de plastic.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Salata colorata de paste, reteta noastra de azi este perfecta pentru pachetelul de la scoala, mai ales pentru masa de pranz a copiilor care raman la semi-internat! Salata colorata de paste este foarte aromata, pentru ca pastele in sine sunt aromate: cele verzi contin spanac, cele rosii suc de rosii, cele galbene sunt paste din grau dur, cu aroma specifica, delicioasa. In plus, adaugam ingrediente pe care cei mici le iubesc (sau, cu aceasta ocazie, invata sa le iubeasca): carnaciori, rosii cherry, branza.
Ce trebuie sa stii despre reteta: Fierbem pastele, apoi le clatim foarte bine sub jet de apa rece. Facem asta numai in cazul salatelor de paste. Pentru restul retetele cu paste, cele cu sos, punem pastele in sos direct din apa in care au fiert, pentru ca amidonul de pe paste ajuta sosul sa se lipeasca mai bine. Secretul retetei de Salata colorata de paste este dressing-ul foarte bogat, pe baza de parmesan, ulei de masline, otet de mere sau balsamic, un otet dulce. Dupa ce adaugam dressing-ul, este ideal sa lasam salata de paste la rece pentru minim 2 ore, pentru ca aromele sa se intrepatrunda si salata noastra sa fie cu adevarat wow!