meriți să fii surprins
Rulouri de sunca gratinate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Vinete Vanata
280 g g Rosii uscate Rosii uscate
3 fire fir Ceapa verde Ceapa verde
200 g g Cascaval Gouda Cascaval Gouda
1 linguri lingura Marar Marar
1 varfuri varf Busuioc Busuioc
50 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
50 g g Unt Unt
400 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
2 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
2 bucati bucata Oua Ou
100 g g Cascaval Edam Cascaval Edam
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Pesmet Pesmet
12 felii felie Sunca presata Sunca presata

Rulouri de sunca gratinate

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

1. Preparam sosul: topim untul si adaugam faina, amestecand bine. Turnam laptele rece si amestecam rapid pana obtinem un sos de consistenta smantanii. Adaugam pasta de rosii si fierbem la foc mic timp de 15 minute, amestecand incontinuu. Potrivim de sare si piper. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam ouale si cascavalul ras, amestecand rapid.

2. Calim vinetele taiate cubulete si ceapa tocata marunt in 2-3 linguri de ulei de la rosii, timp de 4-5 minute, la foc iute, amestecand rapid. Adaugam rosiile uscate, potrivim de sare si piper, apoi aromatizam cu marar si busuioc. Lasam compozitia sa se racoreasca si amestecam cu cascavalul taiat cubulete.

3. Prajim putin feliile de sunca pe ambele parti, apoi punem compozitia de vinete pe felii si rulam. Ungem o forma cu ulei, tapetam cu pesmet, asezam rulourile, apoi turnam sosul si introducem tava din nou la cuptor la o temperatura de 180°C timp de 20 de minute. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.