
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Vinete Vanata | |
280 g g | Rosii uscate Rosii uscate | |
3 fire fir | Ceapa verde Ceapa verde | |
200 g g | Cascaval Gouda Cascaval Gouda | |
1 linguri lingura | Marar Marar | |
1 varfuri varf | Busuioc Busuioc | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
50 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
50 g g | Unt Unt | |
400 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
2 linguri lingura | Pasta de rosii Pasta de rosii | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
100 g g | Cascaval Edam Cascaval Edam | |
1 lingurite lingurita | Pesmet Pesmet | |
12 felii felie | Sunca presata Sunca presata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRulouri de sunca gratinate
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Preparam sosul: topim untul si adaugam faina, amestecand bine. Turnam laptele rece si amestecam rapid pana obtinem un sos de consistenta smantanii. Adaugam pasta de rosii si fierbem la foc mic timp de 15 minute, amestecand incontinuu. Potrivim de sare si piper. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam ouale si cascavalul ras, amestecand rapid.
2. Calim vinetele taiate cubulete si ceapa tocata marunt in 2-3 linguri de ulei de la rosii, timp de 4-5 minute, la foc iute, amestecand rapid. Adaugam rosiile uscate, potrivim de sare si piper, apoi aromatizam cu marar si busuioc. Lasam compozitia sa se racoreasca si amestecam cu cascavalul taiat cubulete.
3. Prajim putin feliile de sunca pe ambele parti, apoi punem compozitia de vinete pe felii si rulam. Ungem o forma cu ulei, tapetam cu pesmet, asezam rulourile, apoi turnam sosul si introducem tava din nou la cuptor la o temperatura de 180°C timp de 20 de minute. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.