meriți să fii surprins
Rulouri cu nuca si cacao

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

500 g g Faina Faina
10 g g Drojdie Drojdie
(uscata)
5 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
Sare Sare
50 g g Zahar Zahar
300 ml ml Lapte Lapte
50 g g Unt Unt
(topit)

umplutura

200 g g Unt Unt
(moale)
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
250 g g Nuca Nuca
(macinata)
80 g g Cacao Cacao

sirop

100 ml ml Lapte Lapte
100 g g Zahar Zahar

Rulouri cu nuca si cacao

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:40 h
(25)

Mod de preparare

Intr-un bol, adaugam faina, drojdia, galbenusurile, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, sare si laptelecaldut in care dizolvam zaharul. Este foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperaturacamerei. Este recomandat sa le scoateti cu cateva ore inainte de a va apuca de pregatit aceste delicioaserulouri cu nuca si cacao.

Amestecati totul foarte bine si apoi incepeti sa framantati pana cand faina este foarte bine incorporata.Apoi, adaugati untul topit, putin cate putin si continuati sa framantati pana cand se va incorpora siacesta in aluat, iar aluatul se va dezlipi de pe bol si va fi usor lipicios. Modelati-l intr-o bila, acoperiti-l cufolie alimentara si lasati-l sa creasca, la loc caldut pentru 50 minute.

Intre timp, pregatiti umplutura. Macinati nucile si puneti-le intr-un bol. Aveti grija ca untul sa fie latemperatura camerei.

Intr-un bol, adaugati untul, zaharul pudra si zaharul vanilinat si omogenizati bine totul sau pana candamestecul este ca o crema. Apoi, adaugati cacao si nuca macinata si amestecati din nou. Punetiumplutura deoparte si ocupati-va de sirop.

Puneti pe foc un vas in care adaugati laptele si zaharul si amestecati cu un tel. Lasati sa fiarba pana candzaharul este topit. Cand laptele a inceput sa fiarba si zaharul s-a topit complet, siropul este gata. Opritifocul si lasati siropul sa ajunga la temperatura camerei.

Cand aluatul a crescut, presarati faina pe blatul de lucru, rasturnati aluatul, presarati faina si deasupra, aplatizati-l usor si apoi il intindeti cu un sucitor. Dupa ce l-ati intins foarte bine, adaugati umplutura denuca si cacao pe care o nivelati pe toata suprafata aluatului. Dupa ce ati intins umplutura, rulati cat destrans puteti astfel incat sa obtineti un rulou.

Taiati capetele si apoi taiati ruloul in 12 sau 18 parti.Depinde cat de groase doriti sa fie rulourile. Le puneti intr-un vas termorezistent uns cu unt, le acoperiticu un servet si le mai lasati sa creasca, la loc caldut pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand isivor dubla volumul. Dupa ce au crescut, le dati la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 50 deminute.

Cand rulourile s-au copt, puneti siropul deasupra cu ajutorul unei lingurite.Lasati-le sa stea la temperatura camerei sau pana cand se vor raci bine.

Pofta buna!