Mod de preparare
- Blat
- Pune albușurile într-un bol, adaugă zahărul, zahărul vanilinat și mixează până își dublează volumul. Adaugă gălbenușurile, dulceața de afine și făina. Amestecă ușor până se omogenizează.
- Toarnă compoziția într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15 minute.
- După ce se coace, blatul se lasă puțin să se răcorească, apoi se rulează cu tot cu foaie de copt, se lasă câteva minute, apoi se derulează și se îndepărtează hârtia de copt. Sirop
- Pune un vas pe foc, adaugă apa, zahărul, zahărul vanilinat și amestecă până dă într-un clocot și se topește zahărul. Oprește focul, adaugă esența de rom și ia vasul de pe foc. Cremă
- Într-un bol, adaugă ricotta, zahărul și smântâna pentru frișcă. Mixează bine totul până se obține o compoziție cremoasă. Asamblare ruladă
- Însiropează ușor blatul, adaugă crema de brânză, dulceața de afine și afine proaspete.
- Rulează și îmbracă rulada cu crema de brânză rămasă.
- Ornează cu afine proaspete și dă-o la frigider până a doua zi.
Cât timp este blatul la cuptor, pregătește siropul.
Poftă bună!