meriți să fii surprins
Raclette de iarna cu crema de seminte de dovleac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Cartofi albi Cartofi albi
400 g g Esalota Esalota
3 linguri lingura Unt sarat Unt sarat
4 linguri lingura Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
40 g g Mix seminte Mix seminte
200 g g Smantana 20% Smantana 20%
150 g g Branza de vaca Branza de vaca
1 linguri lingura Ulei de seminte de dovleac Ulei de seminte de dovleac
200 g g Sunca presata Sunca presata
400 g g Pere Para
4 bucati bucata Smochine Smochine
400 g g Cascaval Gouda Cascaval Gouda
360 g g Castraveti murati Castravete murat

Raclette de iarna cu crema de seminte de dovleac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in apa clocotinda cca. 20 de minute, pana se inmoaie. Hasmele se curata si se taie in doua, pe lungime. Se calesc 5 minute in untul fierbinte, pana se inmoaie. Se sting cu otet, se lasa putin sa fiarba la foc mic. Se condimenteaza cu sare si piper. Amestecul de seminte pentru salata se toaca grosier. Se amesteca cu smantana si branza, se condimenteaza cu sare si piper. Se pune in 4 boluri si se stropeste cu ulei de seminte de dovleac.

Cartofii se scurg, se lasa doar putin sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Feliile de sunca se taie in doua, se ruleaza in ele cartofii si se pun la cald. Perele se spala, se taie in doua, se inlatura miezul, se taie felii groase. Smochinele se sterg si se taie felii.

Aparatul de raclette se preincalzeste conform instructiunilor. Ingredientele pregatite, impreuna cu cascavalul pentru raclette si castravetii scursi se pun pe tavi si se gratineaza la aparatul de raclette. Pofta buna!