Prăjitură fondantă cu ciocolată

Prăjitură fondantă cu ciocolată

DificultateScazuta
Preparare20 min
Gatire30 min

Mod de preparare

  1. Topește ciocolata la bain-marie.
  2. Când este topită, adaugă untul și amestecă până se omogenizează. Transferă ganache-ul într-un bol.
  3. În alt bol, adaugă gălbenușurile și mixează-le cu zahărul până își dublează volumul.
  4. Bate albușurile spumă.
  5. În bolul cu gălbenușuri, adaugă ganache-ul de ciocolată, esența de rom și amestecă până se omogenizează.
  6. Adaugă făina și încorporeaz-o și pe ea.
  7. La urmă, adaugă albușurile bătute spumă și amestecă ușor, cu mișcări de sus în jos până se omogenizează.
  8. Amestecul obținut toarnă-l într-o tavă rotundă, cu inel, tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 200 °C, timp de 30 de minute.
  9. Lasă să se răcească complet înainte de a tăia și servi.

    Pudrează cu cacao și presară ciocolată topită, pentru servire.

    Poftă bună!

Rețete similare