Mod de preparare
- Topește ciocolata la bain-marie.
- Când este topită, adaugă untul și amestecă până se omogenizează. Transferă ganache-ul într-un bol.
- În alt bol, adaugă gălbenușurile și mixează-le cu zahărul până își dublează volumul.
- Bate albușurile spumă.
- În bolul cu gălbenușuri, adaugă ganache-ul de ciocolată, esența de rom și amestecă până se omogenizează.
- Adaugă făina și încorporeaz-o și pe ea.
- La urmă, adaugă albușurile bătute spumă și amestecă ușor, cu mișcări de sus în jos până se omogenizează.
- Amestecul obținut toarnă-l într-o tavă rotundă, cu inel, tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 200 °C, timp de 30 de minute.
Lasă să se răcească complet înainte de a tăia și servi.
Pudrează cu cacao și presară ciocolată topită, pentru servire.
Poftă bună!