meriți să fii surprins
Prajitura cu ciocolata si cafea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj
100 g g Unt Unt
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 bucati bucata Oua Ou
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 linguri lingura Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
4 lingurite lingurita Cafea instant Cafea instant
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
200 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj

Prajitura cu ciocolata si cafea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(20)

Mod de preparare

Topiti ciocolata la bain marie, la foc mic si apoi puneti-o la racit.

Puneti intr-un bol untul si zaharul si le amestecati bine. Cand a devenit totul omogen, puneti ouale pe rand, amestecand. Apoi puneti compozitia deoparte.

Intr-un alt bol, amestecati faina (cernuta) si bicarbonatul de sodiu. Adaugati ciocolata topita si racita peste faina si bicarbonatul de sodiu. Apoi adaugati cafeaua si amestecul de unt , zahar si oua pana se formeaza o crema omogena.

Compozitia obtinuta puneti-o intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt si o bagati-o la cuptor timp de 30 minute la 180 grade C.

Pentru glazura, puneti la bain marie frisca lichida si ciocolata pana obtineti un ganach.

Dupa ce s-a racit blatul, turnati ganachul de ciocolata si ornati cu zmeura sau cu alte fructe de padure. Pofta buna!