meriți să fii surprins
Pound cake cu vanilie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

175 g g Unt Unt
175 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
300 g g Zahar Zahar
3 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
0,5 linguri lingura Sare de mare Sare de mare

Pound cake cu vanilie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(4)

Mod de preparare

Mai intai spumam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul tos, cu mixerul la viteza medie la inceput, apoi la viteza mai mare, 3-4 minute.

Adaugam ouale batute, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand in continuu. Punem apoi si laptele si miezul de la batonul de vanilie si amestecam din nou.

Daca vi se pare ca s-a taiat compozitia, nu va faceti griji, imediat ce adaugati faina, totul revine la normal :)

Adaugam faina, pe care o cernem impreuna cu praful de copt si sarea peste amestecul de unt, lapte si oua. Amestecam bine de tot, cu mixerul la viteza mare, 4-5 minute.

Tapetam tava cu putin unt si hartie de copt (eu folosesc hartia de copt Aromata pe care o cumpar, ghiciti de unde? ;) ) si turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam checul la cupotul incins la 160°C timp de o ora sau pana trece testul scobitorii.

Este foarte important sa puneti gratarul pe mijlocul cuptorului si sa alegeti functia de ventilatie, da?

Dupa ce scoatem checul din cuptor, il lasam sa se raceasca putin, apoi il scoatem din tava si il mutam pe un gratar de bucatarie, unde il lasam sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Pound cake cu vanilie are o crusta foarte crocanta si un interior foarte pufos si veti fi suprinsi nu doar de aroma pe care o da pastaia de vanilie, dar si de diferenta pe care o face folosirea unui unt gras, de calitate, in loc de uleiul clasic pe care il folosim la chec-uri.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.