Mod de preparare
- Spală spanacul în mai multe ape și apoi scurge-l și lasă-l într-un bol mare.
- Pune un vas pe foc, adaugă untul și uleiul și lasă până se topește untul. Apoi, adaugă ceapa verde tocată și călește-o, la foc mic, până devine translucidă.
- Adaugă spanacul, asezonează cu sare, piper și oregano și lasă pe foc până se înmoaie, timp de 4-5 minute. Transferă spanacul călit într-un bol, adaugă telemeaua rasă, ouăle, pătrunjelul tocat și amestecă foarte bine totul.
- Pregătește o tavă termorezistentă, unge-o cu unt topit, adaugă 2 foi de plăcintă, unge-le și pe ele cu unt topit, mai adaugă 2 foi de plăcintă. Unge-le din nou cu unt topit, adaugă un strat generos din amestecul de spanac, brânză și ouă, acoperă cu alte 2 foi de plăcintă, unge-le și pe ele cu unt topit, mai pune 2 foi de plăcintă, unge din nou cu unt topit și repetă pașii până se termină compoziția de spanac, brânză și ouă.
- Termină cu foi de plăcintă pe care le ungi cu unt topit și un ou bătut. Porționează cu ajutorul unui cuțit, în pătrățele.
- Dă la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 170°C, cu ventilație, timp de o oră.
Servește cu iaurt sau pur și simplu ca aperitiv.
Poftă bună!