Plăcintă cu brânză și spanac

Plăcintă cu brânză și spanac

DificultateScazuta
Preparare50 min
Gatire60 min

Mod de preparare

  1. Spală spanacul în mai multe ape și apoi scurge-l și lasă-l într-un bol mare.
  2. Pune un vas pe foc, adaugă untul și uleiul și lasă până se topește untul. Apoi, adaugă ceapa verde tocată și călește-o, la foc mic, până devine translucidă.
  3. Adaugă spanacul, asezonează cu sare, piper și oregano și lasă pe foc până se înmoaie, timp de 4-5 minute. Transferă spanacul călit într-un bol, adaugă telemeaua rasă, ouăle, pătrunjelul tocat și amestecă foarte bine totul.
  4. Pregătește o tavă termorezistentă, unge-o cu unt topit, adaugă 2 foi de plăcintă, unge-le și pe ele cu unt topit, mai adaugă 2 foi de plăcintă. Unge-le din nou cu unt topit, adaugă un strat generos din amestecul de spanac, brânză și ouă, acoperă cu alte 2 foi de plăcintă, unge-le și pe ele cu unt topit, mai pune 2 foi de plăcintă, unge din nou cu unt topit și repetă pașii până se termină compoziția de spanac, brânză și ouă.
  5. Termină cu foi de plăcintă pe care le ungi cu unt topit și un ou bătut. Porționează cu ajutorul unui cuțit, în pătrățele.
  6. Dă la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 170°C, cu ventilație, timp de o oră.
  7. Servește cu iaurt sau pur și simplu ca aperitiv.

    Poftă bună!

Rețete similare