meriți să fii surprins
Piure de spanac cu lapte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

500 g g Spanac Spanac
30 g g Unt Unt
30 ml ml Ulei Ulei
25 g g Faina Faina
150 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
2 - 3 catei catel Usturoi Usturoi
Sare Sare
Piper Piper
4 bucati bucata Oua Ou
(pentru servire)

Piure de spanac cu lapte

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(5)

Mod de preparare

Spalam foarte bine spanacul, fruza cu frunza. Indepartam cotoarele si nervurile mai mari.

Intr-o oala incapatoare punem la fiert 2-3 litri de apa. Cand apa fierbe, punem o lingurita de sare sioparim spanacul. Spanacul trebuie oparit cateva minute, pana se inmoaie. Il scurgem foarte bineintr-o sita.

Tocam spanacul cat de marunt dorim, folosind un cutit de lemn.

Intr-o cratita incingem uleiul si untul. Cand untul e topit, tragem de pe foc si punem faina.Amestecam foarte bine, pana nu mai avem cocoloase. Punem din nou pe foc, la foc mic, 2-3 minute,amestecand in continuu.

Adaugam spanacul, amestecam. Turnam si laptele. Tinem piureul de spanac la foc mic, pana devinecremos. Condimentam dupa gust cu sare, pipet si usturoi trecut prin presa.

Ce se potriveste cel mai bine alaturi de reteta de piure de spanac cu lapte? Un ou! Ou ochi, oupostat sau chiar fiert moale, in functie de preferintele voastre. Insa, piureul de spanac merge foartebine si alaturi de orice fel de carne sau chiar simplu. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: spanacul proaspat este ideal pentru reteta de piure de spanac cu lapte, datorita aromei intense.Puteti folosi insa si spanac congelat, frunze sau piure. Inlocuiti acele 500g de spanacproaspat cu 350-400g de spanac congelat. Putetifolosi lapte sau smantana dulce. Daca folositi smantana dulce pentru gatit, esteimportant sa lasati spanacul sa dea cateva clocote bune, la foc foarte mic, pentru ca aceasta sadevina cremos.