meriți să fii surprins
Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

4 bucati bucata Piept de rata Piept de rata
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
500 ml ml Vin rosu Vin rosu
120 g g Zahar Zahar
150 g g Unt Unt
500 g g Portocale Portocala
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
1 varfuri varf Piper negru Piper negru
1 bucati bucata Varza rosie Varza rosie

Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(33)

Mod de preparare

1. Varza rosie: Taiem varza foarte subtire si o frecam cu o lingurita de zahar. Tocam ceapa julien si le punem impreuna la fiert in vinul rosu. Lasam varza la fiert timp de 45 de minute - 1h sau pana ajunge la textura dorita, insa de preferat ar fi sa ramana usor crocanta. Asezonam cu sare si piper dupa gust. La final, adaugam 1 lingura de unt si amestecam.

2. Pieptul de rata: Fasonam pieptul de rata (cele 4 bucati sa cantareasca aproximativ 800 g), adica il curatam de pielite, si taiem grasimea in exces de pe marginile sale. Crestam pielea, pentru a usura gatirea grasimii, si prajim pieptul intr-o tigaie incinsa, fara ulei, mai intai pe partea cu pielea, dupa care pe partea cu carnea. Punem pieptul intr-o alta tigaie si continuam prin coacere la cuptor pentru 6 minute la 180°C. Adaugam excesul de grasime la varza.

3. Sosul de portocale: Spalam portocalele, dupa care dam coaja pe razatoare. Curatam portocala de restul de coaja si taiem cateva feliute. In aceeasi tigaie in care am prajit pieptul turnam sucul obtinut din portocale. Il lasam sa fiarba si adaugam 80 g de zahar la foc mic. La final, dupa ce ajungem la consistenta dorita, trecem sucul de portocala printr-o sita. Adaugam coaja rasa si feliutele de portocala. Adaugam 1 lingura de unt pentru cremozitate si gust, precum si sare si piper dupa gust.

4. Scurgem varza printr-o sita fina si o asezam pe farfurie impreuna cu pieptul de rata feliat, peste care am adaugat sosul de portocale. Putem presara frunzulite de cimbru pentru miros. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

Retete similare

Coq au vin

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Coq au vin
1:45 h
(2)
Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Porcello tonnato

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Porcello tonnato
60 min
(1)
Pui la cuptor cu ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pui la cuptor cu ciuperci
60 min
(0)
Dovleac spaghetti cu sos de rosii si masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Dovleac spaghetti cu sos de rosii si masline
60 min
(2)
Boeuf Bourguignon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Boeuf Bourguignon
2:30 h
(4)
Pastitsio (Paste grecesti la cuptor)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pastitsio (Paste grecesti la cuptor)
1:30 h
(15)
Chili verde

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chili verde
45 min
(0)
Tigaie de porc cu varza chinezeasca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Tigaie de porc cu varza chinezeasca
1:45 h
(2)
Orez cu creveti la Wok

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Orez cu creveti la Wok
25 min
(2)
Supa de mazare cu creveti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Supa de mazare cu creveti
25 min
(3)
Chili con carne cu branza gratinata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chili con carne cu branza gratinata
1:15 h
(4)
Supa de legume cu apio

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Supa de legume cu apio
30 min
(9)
Ragout de pui dulce-acrisor in nuca de cocos

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ragout de pui dulce-acrisor in nuca de cocos
45 min
(0)
Supa de cocos cu pui si banane

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Supa de cocos cu pui si banane
45 min
(0)
Supa de taro cu dovleac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Supa de taro cu dovleac
30 min
(1)