meriți să fii surprins
Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Piept de pui Piept de pui
4 bucati bucata Ciuperci Ciuperci
2 bucati bucata Rosii Rosie
8 bucati bucata Cascaval Cascaval
8 bucati bucata Sparanghel Sparanghel
2 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
1 bucati bucata Lamai Lamaie
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Boia de ardei Boia de ardei
(dupa gust)
Oregano Oregano
(dupa gust)
Sos de soia Sos de soia
(dupa gust)
Amidon Amidon
(dupa gust)

Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

1. Taiem pieptul de pui pe jumatate, longitudinal, cu o grosime de aproximativ 1 cm, il crestam, apoi adaugam zeama de la jumatate de lamaie si condimentam cu sare, piper, boia si oregano. Adaugam 1 lingura de ulei de masline si lasam la rece intr-un vas acoperit.

2. Spalam ciupercile si indepartam coditele.

3. Taiem dovleceii longitudinal in felii subtirii.

4. Taiem rosiile felii.

5. Incingem gratarul, punem bucatile de pui la fript impreuna cu ciupercile, feliile de dovlecei si sparanghelul. Dupa rumenirea pe o parte a pieptului de pui, il intoarcem, adaugam peste el ciupercile cu palaria in jos, dar si coditele, punem cate o felie de rosie, punem cate 2 felii de cascaval deasupra si acoperim cu un capac sau cu o folie in asa fel incat sa nu atingem cascavalul. Lasam pana se topeste cascavalul.

6. Aranjam pe farfurie, adaugam zema de lamaie peste dovlecei si sos de soia ingrosat putin cu amidon.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.