
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (650) | |
250 ml ml | Apa Apa | |
1 linguri lingura | Zahar Zahar | |
1 linguri lingura | Sare de mare Sare de mare | |
1 plicuri plic | Drojdie Drojdie | |
20 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
100 g g | Carnati cabanos
Carnati cabanos (cu ardei iute) | |
150 g g | Mix de branzeturi Mix de branzeturi | |
12 bucati bucata | Ou de prepelita Ou de prepelita | |
16 bucati bucata | Rosii cherry Rosii cherry |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPide turcesti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol cernem faina si sarea si turnam in mijloc apa calduta amestecata cu zahar si drojdie. Amestecam compozitia pana nu se mai vede faina, apoi turnam uleiul de masline si framantan aproximativ 10 minute sau pana avem un aluat foarte bine legat.
Ulterior, punem aluatul intr-un alt bol, uns cu putin ulei de masline, il acoperim cu folie alimentara si il lasam la dospit intr-un loc caldut minim 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.
Daca doriti sa pregatiti aluatul pentru a doua zi, acoperiti bolul cu folie si il lasati in frigider pana a doua zi. Trebuie sa nu uitati sa il scoateti din frigider cu o ora inainte de folosire, pentru a reveni la temperatura camerei. Framanti aluatul din nou si impartiti aluatul in 4 parti egale. Din fiecare bila de aluat intindem un oval de cca 30x10 cm.
Asezam aluatul in tava, pe hartie de copt si punem pe fiecare cascaval razuit, cabanos picant, taiat marunt si jumatati de rosii cherry. Strangem aluatul in jurul umpluturii, astfel incat sa dam forma specifica de barcuta. Apoi, spargem cate 2 oua de prepelita in fiecare barcuta. Incingem cuptorul la 220C si setam functia grill. Pentru cuptoarele pe gaz, incingem cuptorul la cea mai mare treapta si asezam gratarul in partea de sus.
Pidele se coc 10-12 minute sau pana se rumeneste aluatul, cascavalul se topeste si ouale de prepelita se gatesc.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.