meriți să fii surprins
Pide turcesti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

400 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(650)
250 ml ml Apa Apa
1 linguri lingura Zahar Zahar
1 linguri lingura Sare de mare Sare de mare
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
20 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
100 g g Carnati cabanos Carnati cabanos
(cu ardei iute)
150 g g Mix de branzeturi Mix de branzeturi
12 bucati bucata Ou de prepelita Ou de prepelita
16 bucati bucata Rosii cherry Rosii cherry

Pide turcesti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(4)

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina si sarea si turnam in mijloc apa calduta amestecata cu zahar si drojdie. Amestecam compozitia pana nu se mai vede faina, apoi turnam uleiul de masline si framantan aproximativ 10 minute sau pana avem un aluat foarte bine legat.

Ulterior, punem aluatul intr-un alt bol, uns cu putin ulei de masline, il acoperim cu folie alimentara si il lasam la dospit intr-un loc caldut minim 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Daca doriti sa pregatiti aluatul pentru a doua zi, acoperiti bolul cu folie si il lasati in frigider pana a doua zi. Trebuie sa nu uitati sa il scoateti din frigider cu o ora inainte de folosire, pentru a reveni la temperatura camerei. Framanti aluatul din nou si impartiti aluatul in 4 parti egale. Din fiecare bila de aluat intindem un oval de cca 30x10 cm.

Asezam aluatul in tava, pe hartie de copt si punem pe fiecare cascaval razuit, cabanos picant, taiat marunt si jumatati de rosii cherry. Strangem aluatul in jurul umpluturii, astfel incat sa dam forma specifica de barcuta. Apoi, spargem cate 2 oua de prepelita in fiecare barcuta. Incingem cuptorul la 220C si setam functia grill. Pentru cuptoarele pe gaz, incingem cuptorul la cea mai mare treapta si asezam gratarul in partea de sus.

Pidele se coc 10-12 minute sau pana se rumeneste aluatul, cascavalul se topeste si ouale de prepelita se gatesc.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei