meriți să fii surprins
Pere coapte cu miere si scortisoara

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Pere Para
4 linguri lingura Miere Miere
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
1 linguri lingura Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz
50 g g Miez de nuca Miez de nuca

Pere coapte cu miere si scortisoara

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(8)

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190 de grade si se pregateste o tava pentru copt. Perele se taie in jumatati si se curata cotorul acestora cu ajutorul unei linguri.

Se pudreaza jumatatile de para cu putina scortisoara, iar in cavitatile formate se toarna un sirop facut rapid din miere si esenta de vanilie. Perele se dau la cuptor pentru 25 de minute, cat sa se inmoaie bine si sa inceapa sa prinda culoare.

La final se servesc cu miez de nuca si fulgi de ovaz pentru o textura crocanta care sa contrasteze cu perele moi si dulci. Pofta buna!