meriți să fii surprins
Pateuri rapide cu aluat frantuzesc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

2 borcane borcan Aluat Aluat
(patiserie )
1 cutii cutie Crema de branza Crema de branza
(cu smantana)
0,5 cutii cutie Crema de spanac Crema de spanac
1 bucati bucata Oua Ou
Carnaciori banateni Carnaciori banateni
(dupa gust)

Pateuri rapide cu aluat frantuzesc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(5)

Mod de preparare

Mai intai pregatim spanacul, exact asa cum scrie pe pachet si o sa avem o crema de spanac absolut delicioasa. Apoi desfacem aluatul si taiem dreptunghiuri de cca 10 cm latime si lungimea foii de aluat, exact asa cum vedeti in pozele retetei.

Taiem apoi aluatul in fasii laterale, lasand in partea de mijloc un spatiu de cca 2-3 cm, pentru umplutura.

Umplem foietajele cu spanac sau crema de branza si carnaciori, dupa gusturile si preferintele fiecaruia, apoi inchidem fasiile de aluat, astfel incat sa semene cu un spic de grau.

Pentru barcutele de foietaj, taiem foaia de aluat in patrate, apoi fiecare patrat il indoim la jumatate, cu grija sa nu il apasam si sa se lipeasca aluatul, apoi facem 2 taieturi, ca un trapez, atfel incat sa avem 2 triungiuri in interiorul fiecarui patrat si petrecem marginile patratului, exact cum vedeti in poze, ca sa facem o barcuta, in mijlocul careia punem umplutura pe care o dorim.

Ungem fiecare spic de foietaj cu ou batut si il presaram cu susan, mac sau sare grunjoasa, apoi le coacem 15 minute sau pana sunt frumos rumenite, in cuptorul incins la 200°C.

Aceste pateuri rapide cu aluat frantuzesc sunt minunate cand sunt proaspat scoase din cuptor, dar rezista foarte bine si de pe o zi pe alta, la temperature camerei, acoperite cu folie alimentara. Sper din suflet sa va placa si pozele de mai jos sa va inspire sa incercati pateurile, cu orice fel de umplutura doriti, de la o simpla branza telemea sau dulceata si pana la crema de vanilie si fructe de padure, de exemplu. Sa va fie de cel mai bine! :)

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.