
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Pastrav Pastrav | |
2 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
200 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
10 g g | Rozmarin Rozmarin | |
50 g g | Usturoi Usturoi | |
4 bucati bucata | Cartofi albi Cartofi albi | |
150 g g | Smantana 20% Smantana 20% | |
1 legaturi legatura | Ceapa verde Ceapa verde | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPastrav la gratar cu sos de lamaie si cartofi copti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Stergem pastravul de apa cu un prosop uscat, il crestam pe ambele parti si il ungem cu ulei de masline. Curatam lamaia de coaja si fileurile de membrana. Curatam usturoiul si tocam jumatate de cantitate, iar cealalta jumatate o lasam intreaga. Cartofii ii spalam bine si ii stropim cu ulei de masline si sare, ii invelim in folie de aluminiu, ii bagam la cuptorul incins la 180C timp de 70-80 de minute. Ca sa fim siguri ca sunt gatiti ii incercam cu o scobitoare.
Intr-o craticioara pentru sosuri punem 150 ml de ulei de masline ecologic la incalzit, punem usturoiul intreg sifrunzele de rozmarin la infuzat, marim focul si adaugam fileurile de lamaie. Oprim focul si nu amestecam in sos, ca sa pastram cat putem de intregi fileurile de lamaie.
Cartofii copti ii taiem rondele groase si punem pe fiecare felie cate o lingura de smantana frecata cu ceapaverde tocata si patrunjel tocat marunt.
Prajim pastravul pe tigaia gratar incinsa pe ambele parti intorcandu-l doar dupa ce este bine prajit si crocant, iarla final, cand este gata, il pensulam cu usturoi tocat marunt.
Montam pe farfurie si stropim pestele crocant cu uleiul de masline aromatizat cu lamaie.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.