meriți să fii surprins
Pastrav la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Pastrav la cuptor - o reteta foarte sanatoasa si rapida! Pentru aceasta folosim metoda de gatire „en papillote”, adica punem pestele in hartie de copt, facem un pachetel si astfel pestele se gateste la abur si este super aromat si suculent.

Ingrediente

2 bucati bucata Pastrav Pastrav
(proaspat, eviscerat)
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 bucati bucata Lamai Lamaie
Busuioc Busuioc
(proaspat)
2 linguri lingura Mix condimente Mix condimente
(pentru peste)

Pastrav la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(116)

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 200°C.

Spala pestele in apa rece, tamponeaza-l cu hartie de bucatarie pentru a fi perfect uscat. Optional il poti curata de solzi.

Cresteaza fiecare peste in 3-4 locuri, pe ambele parti. Stropeste cu ulei de masline si presara condimente. Maseaza pestele pentru a fi bine condimentat si la exterior si in interior.

Introdu felii de lamaie in locurile unde ai crestat pestele. Pune felii de lamaie si in interior, alaturi de frunze de busuioc.

Asaza fiecare peste pe o foaie de hartie de copt. Pune cateva rosii si extra busuioc, inchide bine hartie de copt pentru a forma un pachetel. Coace 20-30 minute, in functie de dimensiunea pestelui folosit.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.