meriți să fii surprins
Paste cu usturoi si parmesan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

200 g g Paste fettuccine Paste fettuccine
30 g g Ulei de masline Ulei de masline
5 catei catel Usturoi Usturoi
500 ml ml Supa de pui Supa de pui
200 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
60 g g Parmezan ras Parmezan ras
Piper Piper
(dupa gust )
10 g g Chives Chives

Paste cu usturoi si parmesan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(30)

Mod de preparare

Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajim usturoiul tocat marunt 10 secunde, cat sa isi elibereze aroma, amestecand des. Adaugam pastele si turnam supa de pui fierbinte. Puteti folosi si apa, insa supa de pui da o aroma deosebita. Lasam pastele sa fiarba, 6-8 minute, dupa instructiunile de pe ambalaj, astfel incat sa fie al dente. Tragem de pe foc, turnam smantana dulce, adaugam si parmesanul si amestecam. Punem din nou tigaia pe foc si lasam sa dea un clocot, pana se topeste parmesanul si pastele au un sos cremos. Condimentam cu piper dupa gust si punem la final si chives tocat marunt.

Pastele cu usturoi si parmesan se servesc imediat ce le luati de pe foc, pentru ca atunci sunt cremoase si delicioase. De obicei e bine sa serviti pastele proaspete preparate, asa ca mai bine faceti cantitati mai mici, cat sa mancati la masa respective. Italienii calculeza 80g de paste negatite pentru fiecare persoana. Pastele se fierb in apa cu sare in mod normal, 1 litru de apa la fiecare 100g paste. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.