meriți să fii surprins
Paste cu medalion de somon, la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

450 g g Somon file Somon file
600 g g Taitei Taitei
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 ramuri ramura Cimbru Cimbru
100 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
60 ml ml Cognac Cognac
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
150 g g Unt Unt
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
150 g g Parmezan ras Parmezan ras

Paste cu medalion de somon, la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(2)

Mod de preparare

Incepem prin a face un sos bechamel. Fierbem laptele, cu grija, intr-o craticioara, iar intr-o tigaie topim 80 g de unt si adaugam faina treptat. Turnam laptele peste amestecul de faina cu unt si lasam sa fi arba si sa se ingroase. Adaugam si parmezan, doar pentru gust.

Pentru prepararea pastelor, punem o oala de apa la fiert (cca 1 kg de paste are nevoie de minimum 4 l de apa pentru a fierbe in voie). Adaugam pastele cand fierbe apa si le lasam pana ce ajung la consistenţa dorita. Prajim medalioanele de somon in ulei de masline, intr-o tigaie incinsa. Dupa ce s-au prajit, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt si untul. Calim totul si flambam cu coniac.

Cand pastele sunt fierte, le punem in tigaie si le sotam, apoi presaram cimbru. Le punem intr-un vas de iena, le acoperim cu sosul bechamel si adaugam parmezan.Le coacem la cuptorul incins la 180°C (sau incins la foc mare), timp de 15 minute. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei