
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaste cu medalion de somon, la cuptor
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incepem prin a face un sos bechamel. Fierbem laptele, cu grija, intr-o craticioara, iar intr-o tigaie topim 80 g de unt si adaugam faina treptat. Turnam laptele peste amestecul de faina cu unt si lasam sa fi arba si sa se ingroase. Adaugam si parmezan, doar pentru gust.
Pentru prepararea pastelor, punem o oala de apa la fiert (cca 1 kg de paste are nevoie de minimum 4 l de apa pentru a fierbe in voie). Adaugam pastele cand fierbe apa si le lasam pana ce ajung la consistenţa dorita. Prajim medalioanele de somon in ulei de masline, intr-o tigaie incinsa. Dupa ce s-au prajit, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt si untul. Calim totul si flambam cu coniac.
Cand pastele sunt fierte, le punem in tigaie si le sotam, apoi presaram cimbru. Le punem intr-un vas de iena, le acoperim cu sosul bechamel si adaugam parmezan.Le coacem la cuptorul incins la 180°C (sau incins la foc mare), timp de 15 minute. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.